Millainen kohtalo M-Real?

M-Real on valmis. Islantilaisilla ei ole paljon puuta, mutta silti sikäläinen pankki Glitnir pankki suosittelee M-Realia yhden (1) euron tavoitehintaa. Kuka haluaa M-Realin? Jaetaanko se kahden suuren kesken kahteen osaan?

  • Pakkaukset Stora Ensoon?
  • Sellutehtaat UPM:lle, koska se on jo osaomistajana
  • Mitä muuta jaettavaa on?

Lisätietoa Glitniristä löytyy tästä osoitteesta. Glitnir on listattu Islannin pörssiin. (www.glitnirbank.com) ja lisätietoa löytyy netistä. Nettisivustoilla kerrotaan, ”Glitnir Suomi -konserni tarjoaa yksilöllisiä ja monipuolisia sijoitus-, säästämis- ja varainhoitopalveluja. Konserniin kuuluu emoyhtiö Glitnir Oyj:n lisäksi tytäryhtiöt Glitnir Pankki Oy ja Glitnir Varainhoito Oy. Glitnir Pankki Oy:llä on luottolaitoksen toimilupa ja oikeus toimia suomalaisena talletuspankkina. Glitnir Pankki Oy on Suomen talletussuojarahaston jäsen”.

Onko pukki kaalimaan vartijana? Glitnirin Suomen toimintojen Helsingissä sijaitsevan pääkonttorin lisäksi Glitnirillä on paikalliskonttorit Espoossa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Tampereella, Turussa sekä Vaasassa. Glitnir kasvaa, metsäteollisuus ei. Glitnir lupaili ”kovaa korkoa”, mutta heikoilla metsäfirmoilla on tekemistä, että pystyvät hoitamaan rahoituskulunsa.

Jos euro heikkenee eli dollari vahvistuu, silloin metsäfirmojen asema hetkeksi ehkä paranee, mutta kysyntä ei silti parane. Metsäjättimme tarvitsevat uusia ansaintamalleja, niistä pankeilla tuskin on tarkkaa tietoa.

4 Kommentare zu „Millainen kohtalo M-Real?

  1. M-real möi fluting -kartonkia valmistavan Savon Sellun sijoittajaryhmälle, ja nyt entinen Savon Sellu takoo rahaa omistajilleen. Ehkä Glitnir kyttää samanlaista mahdollisuutta kunhan muut sijoittajat on psyykattu dumppaamaan osakkeitaan.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s