Sarah Palin ja toinen varapresidenttiehdokas

Rouva Sarah Palin on näpsäkän näköinen varapresidenttiehdokas. Alaskan kuvernööri voi, jos Jumala suo, edetä vaikkapa maailman mahtavimman maan presidentiksi. Republikaanien presidenttiehdokas John McCainia on edelleen hyväkuntoinen, ei vielä mikään ikäloppu, mutta mitä vain voi tapahtua virassa, joka ei päästä viranhaltijaansa helpolla.

Rouva Palinin poliittiset ja uskonnolliset asenteet saavat sukat pyörimään jalassa. Hänen mielestä yhdysvaltojen kannattaa lähteä torlakot kourassa puolustamaan Georgiaa ja Nato-optioita miettivä rauhaan pakottamiseen haikaileva Suomi joutuu kaivamaan pystykorvat koipussista, jos haluaa olla demokratia- ja vapaussotureiden kanssa hyvissä väleissä.

Barack Obama on puolestaan niittänyt kunniaa taitavana netin käyttäjänä. Hänen joukoissa liikkuvat verkostoapurit ovat herättäneet koomasta yhdysvaltojen köyhät, nuoret ja laitapuolenkulkijat, jotka saattavat rekisteröitymisellään ratkaista mahtivaltion vaalit.

Obaman varapresidenttiehdokkaan nimi ei ole syöpynyt mieleen, vaikka hän on tiettävästi hyvin perillä Washingtonin poliittisista kiemuroista että ulkopolitiikan linjoista.

Sarah Palinista on lyhyessä ajassa kirjoitettu paljon sekä puolesta että vastaan. Tunnettuudessahan hän ohittaa kohta John McCainin ja Barack Obama joutuu turvautumaan retoriikan taitoihinsa noustakseen tasapelilukemista lopulta USA:n ensimmäiseksi värilliseksi presidentiksi.

Finanssikriisin arvioidaan suosivan Barack Obamaa ja demokraatteja. John McCain on ammattisotilas, jolle nopeasti muuttuvat finanssikiemurat ovat tuottaneet rytmihäiriöitä. Vaaleihin on vielä matkaa. Muutoksia tapahtuu päivittäin. Georgia toi nostetta McCainille, mutta USA:n taloudellinen tilanne petaa parempaa lopputulosta Barack Obamalle.

Mutta, miten hyvä hallintonainen on Sarah Palin? Tiukan paikan tullen hän on henkilövalinnoissaan suosinut tuttaviaan ja koulukavereitaan.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s