Ideapark bisnes pankille ja mainostoimistoille

Ideapark jakaa rahaa pankille ja mainostoimistoille enemmän kuin pystyy keräämään vuokralaisiltaan. Toivo Sukarin on kuitenkin tyytyväinen sijoitukseensa. ”Asiantuntia-arvion” mukaan ideapuiston jälleenmyyntiarvo on reilusti yli 120 miljoonaa euroa. Mikä lie arvion päiväys? Pankki ilmoittaa julkisesti olevansa tyytyväinen sijoitukseensa ja luottaa Ideaparkin arvon säilymiseen. Samassa veneessä olevat eivät sitä keikuttele.

Parempaan tulokseen Sukari tähtää vuokrankorotuksella. Amerikkalaiset puhuvat MOPeista (millionaires on paper). Ideaparkin jälleenmyyntiarvon testaaminen saattaisi näinä päivinä tuottaa erikoisen tuloksen. Löytyykö sijoittajaa, joka latoo tiskiin Toivon toivomat viisisataa miljoonaa euroa? Muistaakseni kohteesta on kerran tehty 280 miljoonan euron tarjous, jonka Sukari hylkäsi, mutta sen jälkeen innokkuus lienee laantunut.

Tuleeko velalla rakennettavia kohteita lisää? Suunnitelmia on tehty joka puolelle Suomea. Nämä ulostulot ehkä menevät markkinoinnin tiliin. Sukarille riittää, että ideaparkeista puhutaan. Brändin tunnettuus kasvaa.

 • Iltalehti kirjoittaa jättitappioista! Sukarin mielestä Ideapark tuottaa voittoa ensi vuonna.
 • Ilta-Sanomat arvio tappiosta on maltillisempi.
 • Kuka tietää kävijämääristä? Ennakko-odotuksissa oli ensin miljoona kuukaudessa, mutta vauhti lienee matalampi. Kauanko Ideapark kiinnostaa?

Esko Ahon menestyskirjassa Toivo Sukari on profiloitu menestyväksi liikemieheksi. Maskulla rahaa tehnyt Sukari innostui Ideapark-ideastaan ja vei sen asiantuntijoiden vastustuksesta huolimatta toteutukseen. Ensimmäisen jälkeen ei ole tullut toista eikä kolmatta, mutta Sukari on pysynyt otsikoissa. Rohkea rokan syö, sanotaan.

Paljonko rokkaa Toivo joutuu syömään ennen kuin kaikki kaavaillut Ideaparkit ovat pystyssä?

USA:n talouskasvu vauhdittuu syksyllä 2009. Mutta miten menee tämän vuoden joulumyynti? Riittääkö suomalaisilla vielä rohkeutta joulurahojen tuhlailuun? Jos USA pääsee vauhtiin 2009, silloin suomalaisen talouden vauhti kiihtyy vasta puoli vuotta myöhemmin. Oletettavasti joulumyynti 2010 menee kaupalta nappiin.

5 Kommentare zu „Ideapark bisnes pankille ja mainostoimistoille

 1. Ideaparkin ideaa sopisi testata jossain sellaisessa realityshow:ssa, jossa sijoittajat „keskustelevat“ eli pilkkavaat idean isää. Olisikohan sellaiselle formaatille kysyntää?

  Yksipuolinen „keskustelu“ menisi näin. (Vanhempia ihmisiä sopii sitten vapaasti sinutella):

  – „kummallinen nimi sulla. Ootko sä sokeria vai muuten vaan makea?
  – mitä ideaa tässä muka on? Peltihalleja jossain hemmetin kuusessa on tää maa täynnä.
  – OK. Hyvää hyvyyttäni tarjoon diilii. Mä maksan 20 euroa, on just semmonen seteli taskussa. Mä saan 99,9 % pääomasta ja sä hankit vuokralaiset. Minuutti aikaa päättää. Miksei sulla Topi muuten oo kravattii. Hanki sellanen ennen kun rupeet vuokralaisii duunaa.“

  Eihän tällainen kuvitteellinen formaatti mitenkään miellyttävä ole idean isää kohtaan, mutta vahingoniloisilla katsojilla olisi hauskaa. Luuletko, Helge, että MTV olisi tällaisesta kuvitteellisesta formaatista kiinnostunut?

 2. vanhanaikainen, taisit iskeä formaatti-ideallasi kultasuoneen. Meissä suomalaisissa on syvää herravihaa, katkeraa kateutta menestyjiä kohtaan ja potkimme mielellään maassa makavaa luuseria päähän, joten tämä sopii mainiosti Donald Trupmp-sarjan jatkeeksi. Peltihallissa on enemmän Kaurismäkeä kuin Trump-towerissa. Copyright-paperit PRH:n äkkiää! 😉

 3. helanes, ajattelin tätä pörssiheilahtelua, että jotkut ovat paikanneet taskujaan tosi kovalla vauhdilla. Naomi Klein kirjoitti aiheesta, miten kriiseillä manageroidaan. Heikkohermoiset menettävä kaiken ja jossain Wall Streetin takahuoneessa joku pieni porukka nauraa partaansa. Valtiosta tehtiin kapitalismin renki. Ilmeisesti valtion kassa puhdistetaan putipuhtaaksi ennen kuin uusi pressa astuu valtaan. Clinton siivosi Reaganin jäljet, ehkä Obama Barack toimii Puska-Yrjön siivoojana?

  Tuo ideaparkinsointitauti iskee useimpiin yrityksiin jossain vaiheessa. Patentoi taudin kaava. Tee ideallasi miljardeja. Kierrä puhuvana konsulttina ympäri maailmaa. Voin tulla lämppäriksi 🙂

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s