Loviisasta kohta lisää ydinvoimaa

Loviisa ydinvoimakaupunki

Loviisasta pukataan ydinvoimaa eri puolille Suomea. Maakuntahallituksessa päätettiin eilen, että Ruotsinpyhtään kaavaan ei sovi Fennovoiman ydinvoimalaitos, mutta Loviisaan toivotaan uutta yksikköä.

Ydinvoiman vastustajat kokoontuvat aika ajoin torille rummuttamaan ja kertomaan omista kannoistaan. Fennovoima siirsi hiljattain oman lobbaustoimistonsa Ruotsinpyhtäältä Loviisan keskustaan.

Paikallislehdissä pohditaan, josko voisimme toimittaa „uraani halkeaa“ jäähdytysvettä hesalaisten kaukolämmön lisukkeeksi. Ilmeisesti tällä hukkaputkella lämmitettäisiin suurhelsingin torpat ja luksushuvilat.

Loviisan laitosta rempataan parhaillaan. Pienessä ruususen unta nukkuvassa kaupungissa ei taida olla ainuttakaan vapaata petiä, koska paikkakunnalle on tullut yli yhdeksänsataa remonttimiestä ja -naista. Niitä tulee Venäjältä, Eestistä, Suomesta ja ehkä muualtakin.

Sitkun kaikki on kaikki on kunnossa ja uraanisauvat paikoillaan, pumppaamme sähköä valtakunnan verkkoon entistä kovemmalla voimalla. Näin on tehty kolmisenkymmentä vuotta ja kertaakaan Loviisan yksikkö ei ole poksahtanut.

Huomenna olen matkoilla Tampereella, joten kommentit hyväksyn vasta myöhään illalla tai perjantaina.

2 Kommentare zu „Loviisasta kohta lisää ydinvoimaa

  1. „Pienessä ruususen unta nukkuvassa kaupungissa ei taida olla ainuttakaan vapaata petiä, koska paikkakunnalle on tullut yli yhdeksänsataa remonttimiestä ja -naista.“

    Miehiä kai ne etupäässä ovat. Kun vastaava porukka tulee Ruotsista Olkiluotoon, Raumalla taitaa eräissä peteissä olla seuraakin valmiina jo edellisten käyntien muistoja vaalimassa.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s