Vårt Land är fattigt och skall så bli

Johan Ludvig Runeberg ja Fredrik Pacius pelastavat tulevaisuudessakin Suomen Georgian kohtalolta. „Vårt land är fattigt och skall så bli“, olen minäkin rallattanut satoja kertoja elämäni aikana. Kun tähän lisätään Nälkämaan laulu, Kuulkaa korpiemme kuisketta, on selvää ettei tätä maata uhkaa mikään ulkoinen voima.

Tällä maalla ei ole käytännössä mitään virkaa. Hoidamme venäläisille logistiikan, rakennamme heille satamat ja rakennamme rekkaparkit nurisematta. Miksi sekaantua itsepäisten suomalaisten hallinnointiin, kun teemme hommat joka tapauksessa ilman suurempaa meteliä.

Meillä ei ole rikkauksia, ei öljyä, eikä malmeja, koska Petsamo Nickel vietiin jo viimeisten tshembaloiden aikana. Koivutkin jalostetaan kohta Venäjän puolella.
Kalle Kustaa Korkki ja Pekka Lipponen junailevat kaasuputken Saksaan ja temppuilevat eestiläiset saadaan ruotuun sillä, että hallitus nostaa viinan hinnan pilviin, jonka jälkeen Helsinki-Tallinnan viinaralli kasvaa sellaisiin mittasuhteisiin, että baltit suostuvat putkiurakaan nurisematta.

„On maamme köyhä ja siksi jää…“, viestittää vieraan vallan kenraaleille ja politiikoille, ettei tänne kannata suunnata tykkejä tai taistelukoneita. Suurvallatkin joutuvat tekmään valintoja. Ei helvetissä Suomeen, siellä ei ole muuta kuin kahdella kielellä vaikeneva kansa ja samat pakkaset kuin Siperiassa.

Nato-optiosta ei ole meille hyötyä eikä haittaa. Ulkoministerimme on nakkikioski suurvaltojen shakkipelissä, jonka linjoja kuunneltiin 1970-72, mutta siitäkin on luovuttu, koska strategioista ja linjoista ei saa tolkkua, vaikka kuinka tarkkaan yrittäisi selvittää, mitä finskit ajavat takaa.

Eletään sovussa naapureittemme kanssa. Ruotsalaisia emme ole, Venäläisiä meistä ei tule (huonon kielipään takia; Sorry Pisa-fanaatikot), joten olkaamme suomalaisia.

Varmimpana vakuutena on Suomi-Soffan design ja Marimekon ikänaisten koltut. Näitä eivät ruotsittaret ja venakot hyväksy olohuoneisiinsa, eivät halua navettamekkoja iltapuvuiksi tärkeisiin tilaisuuksiin ja gaalailtoihin.

Maamiinat ovat turhia. Suomalaisten mykkyys ja umpimielisyys vie viimeisetkin halut tunkeutua maahamme. Sellaista sotaa ei enää tule, joka saisi ulkovallan hyökkäämään maahmamme. Näin on närhen munat.

Entä Nokia? Pääkonttorin voi siirtää Bangalooreen ja sekin uka on torjuttu? Mitä sen jälkeen on jäljellä?

6 Kommentare zu „Vårt Land är fattigt och skall så bli

 1. Melkein tuntuu siltä, kuin myyjävaistosi olisivat heränneet uuteen kukoistukseen. Ja käytät, näin suomalaisen korvaan ihan kelpo argumenttejakin. Vaikka uskoisin Vladimirin olevan tyytyväinen, jos vielä Nokiakin anoisi vapaaehtoisesti oikeutta itsenäistyä ja liittyä sitten Venäjään.

  Asetu kuitenkin Vladimirin housuihin. Mieti mitä hän tavoittelee. Ainoa rako josta pääsee suoraan Länsi-Eurooppaan, tarvitsematta pokata NATOlle on Suomi. Tarvittaessa hän kyllä pystyy hoitamaan asian näyttävästi siten, että hän tulee pyynnöstä. Jos porukan kanssa siellä tulee ongelmia; kun 5,3 miljoonasta siirtää 100.000 Siperian soille, on rauha taattu seuraavat 47 vuotta. Ja Eurooppa on pieni verrattuna Venäjään. Eikä sillä vähään aikaan ole yhtenäistä johtoa. Eikä muuten USAllakaan.

  Vladimirilla on kuitenkin kiire. En tiedä luitko arvioitani öljyn, elintarvikkeiden ja raaka-aineiden hinnan-nousun syistä? Oletin, että hintojen nousu johtuu siitä, että pojat pelaa ja että pojat ovat venäläisiä. Mutta kovin kauan ei edes Venäjän valtion eikä oligarkkienkaan rahat riitä. Jos kunnia on palautettava aika ja nopeus ovat ratkaisevia.

  Tuolle Nina Suomalaiselle ehdotin kurillani hallituksen toimintastrategiaksi:

  ylimääräisiä kertausharjoituksia,
  hallituksen päätöstä antaa Häkämiehelle 500 lisämiljoonaa materiaalihankintoihin kuluvana vuonna ja
  unohtakaa NATO.

  Pitäisikö sanoa; ennen kuin tulee kutsu keskusteluihin konkreettisista poliittisista kysymyksistä.

  Vaikka eihän Vanhasen tai Halosen mielestä varmaankaan meillä ole syytä huolestua.

  Hals und Beinbruch.

 2. hakki47, olet edelleen sitä mieltä, että venäläisiä kiinnostaisi VT7 ja muutama export/import satama.

  Asetan kysymyksen toisinpäin. Mahtaisiko Nato ehtiä tänne tai ylipäätään vaivautua näin pohjoiseen.

  Eräs amerikkalainen ystäväni sijoitti minut hiljattain Sören Kirkegardin maahan. Uskon, että Tanskan maahan vielä viitsivät mennä, mutta kyllä täällä Sven Dufvaa tarvitaan; sillä asenteella on pärjättävä.

 3. Voisivat NATOlaiset tullakin. Minä kun uskon länsimaisen ajattelun moraaliseen pohjaan. Eli varmaan ne tulisivat.

  Mutta ei ne ehdi. Ei ennen kuin jyrä on vähintään kertaalleen jo pyörähtänyt. Ja silloin niiden tulo ei ole enää Suomessa toimivan, Suomen kansalaisia oikeasti edustavan hallituksen kutsusta. Ja se tuleeko ne, ja milloin ne tulee, riippuu niin maan perusteellisesti kaikesta muusta kuin meidän sinisistä silmistä.

  Taisin joskus aikaa sitten ehdottaa Tumpille käyntiä Paasikiven patsaalla ja Kuninkaanportilla. Ehkä hän joskus vielä ehtii sinne Suomenlinnaan?

 4. Eli säpit on rakennettava rajoille, muuten ne jyrää meitit. Rekkaparkkia saatetaan pitää tankkien logistiikkapisteenä. Mitä paremmat tiet, sitä nopeammin tänne pääsee, mutta Nato joutuu kyntämään merta. Ilmojen kautta tulevan tuen vahvuudesta en ole varma. Joku ehotti eilen sissitaktiikkaa, jolla sotketaan systeemit. Perinteisellä sodankäynnillä pärjäämme muutamia tunteja.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s