Verotkin ympärileikataan

Pitäkää varanne pojannassikat,meiltä leikataan etuuksia, ja veroistakin leikataan pieni pala pois. Outojen aatteiden elinkeinoasiamiehet astuvat kuvaan; kohta meilläkin ympärileikataan. Pitäkää kiinni sukukalleuksistanne, koska kohta laki sallii senkin.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) esittää, että tuloverotukseen tehdään ensi vuonna noin 800 miljoonan euron kevennys.

Iltalehden Gallupissa ympärileikkauksen puolesta äänestäviä oli hetki sitten kuusi (sex) prosenttia. En tietenkään kannata lakia. Telkkarissa poliisijohtajakin otti selkeästi kantaa lakia vastaan.

Lakialoitteen mukaan poikalasten pippelin silpominen sallitaan, mutta tytöt jätetään sentään onneksi rauhaan. Suomi kansainvälistyy, tapamme muuttuvat monikulttuurisemmiksi. Tässä asiassa tunnustaudun vanhanaikaiseksi. En purematta niele tätä lakialoitetta.

Toisaalta ymmärrän lääketieteellisen näkökulman. On parempi, että temppu tehdään ammattilaisen toimesta kuin että tänne tuodaan poppamies sapelinsa kanssa pienten poikien sukuelimiä mestaroimaan.

Olen vapaamielinen uskontojen suhteen. Mutta, miksi pitää kahden viikon ikäistä tällä tavalla kiusata? Isin ja äidin luvalla tehdään, mutta miten kysyt vastasyntyneeltä suostumusta tällaiseen toimintaan?

4 Kommentare zu „Verotkin ympärileikataan

  1. Ympärileikkaus on aihe, josta minulla on MELKEIN omakohtaisia kokemuksia. Kerroin jutun tuolla toisessa blogissa nimeltään Hikotusta, mutta lieneeköhän sillä ja tällä blogilla miten paljon yhteisiä lukijoita. Joten:

    ~15 v. sitten vas. jalastani leikattiin syntymävika. Kesällä oli “jalka” ja “urologian” osasto yhdistetty. Seuraavassa punkassa oli samanikäinen, -näköinen ja hyvin samanniminen kaveri, jolle tehtiin tämä toinen operaatio lääketieteellisistä syistä. Meidät sekotettiin keskenään, ei mitenkään vakavasti, mutta saatiin aikaan monta hyvää vitsiä. Kumpi saa lääkintävoimistelua yms. Koska sekaannus ei ollut vakava, henkilökuntaakin nauratti, kun tekokiukkuisesti sanoin, että jos vain minun keskimmäistä jalkaani leikaatte, koko sairaala on oikeudessa.

  2. Näin käy kun ei lue vaan vain kirjoittaa.
    Minulla keitti tämä uutinen ja sorvaisin siitä siis just äsken blogin. Ilmeisesti sama polliisi puhui radiossa hetki sitten.
    Olisin voinut koettaa julkaista kiivailuni kauttasi.
    terv M

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s