Ohittaako lama Suomen ennen elokuun kuutamoita?

Kännykät sen kun vain halpenevat. Laman merkkinä pidetään myös naisten hameiden lyhenemistä. Onko havaintoja? BP-yhtiön pääjohtaja Tony Hayward ennustaa, että autoilijat vähentävät autolla ajamista. Ruoka on entistä kalliimpaa ja hallitus kaavailee verohelpotuksia veronmaksajille.

Paperin, kartongin ja sahatavaran kysyntä laskee, mutta jostain kumman syystä raakapuun hinta on kallistunut. Paikalliset piensahat pärjäävät kuitenkin markkinoilla yllättävän hyvin. Isot tekijät ovat liemessä, mutta pienet hyödyntävät markkinarakoja.

Jos raakaöljy jatkaa hinnannousuaan, saamme kohta laittaa hampaat naulaan, kun ruoka nousee mahdottomiin hintoihin. Painonvartiointipalveluja myyvät yritykset joutuvat luopumaan tuottoisasta toiminnastaan. Väki laihtuu silmissä, kun kymmenen kilometrin duunimatkat tehdään polkupyörällä. Lyhemmät matkat kävellään maratonvauhdilla.

Citymaasturi nostetaan pukille ja muskelivene muunnetaan puutarhan kohopenkiksi, jossa viljellään lanttua, porkkanoita, retiisiä ja nauriita.

Stockmannin herkkupuoti myy vanhaa jauhelihaa. Stockmann selittelee tuoreinta lihaskandaaliaan inhimillisellä erehdyksellä.

Asuntokauppa on hyytynyt. Rakentaminen etenee meilläkin kohti aallonpohjaa. Raportit Espanjasta, Britanniasta ja Baltiasta selittävät, miksi sahakoneita joudutaan seisottamaan.

Lentoyhtiöt ovat kohta liemessä kalliin kerosiinin kanssa. Miten käy kaukomatkailun? Ilmailuala elää kriisitunnelmissa, mutta Lufthansan väki haluaa lisää liksaa. Quantaksen koneissa esiintyy outoja ongelmia.

Rosvot innostuvat romumetallista.  Napolissa mafia hoitaa tavallaan jätekuljetukset: maksut otetaan, mutta roskat jätetään rauhaan.

2 Kommentare zu „Ohittaako lama Suomen ennen elokuun kuutamoita?

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s