Mama Mia lamasta huolimatta leffaan

Image and video hosting by TinyPic

Lama puskee päälle. Heinäkuu on ollut sateinen. Ei syytä huoleen, nyt voi käydä elokuvissa, koska tarjolla on viihdettä ja vakavampaa.

Suomalaiset ohjelmistot tulevat teattereihin vasta syksyllä, joten nyt on mahdollisuus tutustua uudistuvan Hollywoodin tarjontaan.

Israelin koneet iskevät, jos USA sen sallii, sopivasti joulukiireiden aikana Iraniin ja pommittavat tuhannen päreiksi heidän hiellä ja vaivalla rakentamansa ydinlaitoksen.

Mama Mia lienee taattua glamour viihdettä. En ole lukenut edes Mama Mian arvosteluja, mutta sain yllä olevan kuvan lainaksi Tiny Pic nimisestä palvelusta.

Batman on sisällöltään toista maata. Se edustaa uutta Hollywoodia. Juttelimme eilen illallispöydässä aiheesta nuorison kanssa ja he kertoivat, että Batman keikkuu parhaillaan leffa-freekkien arvostelutilastoissa ykkösenä. Amerikassa uusin Batman-pahis vetää kansaa teatteriin enemmän kuin mikään leffa aikaisemmin.

Kaukana takana on Orson Wellsin Citizen Kane. Casablancakin on vasta kymmenennellä sijalla.

Kuluttajien usko talouteen on romahtanut. Lääkkeeksi tarvitaan nyt viihdettä ja sirkushuveja. Eilen ovellani seisoi kaksi Vartiotornin edustajaa, eli pelastuminen voi tulla sitäkin kautta. Kansakunta elää nyt 90-luvun alun tunnelmissa.

Näin Batman-aiheesta kertoo Wikipedia:

Batman Begins on yhdysvaltalainen toimintaelokuva, joka perustuu Bob Kanen luomaan supersankariin ja sarjakuvahahmoon Batmaniin. Elokuva sai ensi-iltansa 15. kesäkuuta 2005. Sen ohjasi Christopher Nolan ja sen pääosissa esiintyvät Christian Bale, Michael Caine, Liam Neeson, Katie Holmes, Gary Oldman, Morgan Freeman, Cillian Murphy, Tom Wilkinson, Rutger Hauer ja Ken Watanabe.

Batman Begins ei liity juonellisesti Tim Burtonin vuonna 1989 aloittamaan Batman-elokuvasarjaan, vaan aloittaa kokonaan uuden juonen, joka seuraa tarkemmin alkuperäistä sarjakuvaa. Elokuvasta on myös tehty synkempi ja vakavahenkisempi kuin edeltäjistään. Batman Begins sai paljon kehuja kriitikoilta ja yleisöltä, ja sitä on sanottu yhdeksi vuoden 2005 parhaista elokuvista. Monien Batman-fanien mielestä elokuva oli onnistunein Batman-elokuva. Batman Begins on Internet Movie Databasessa 250:n parhaan elokuvan listalla.

Elokuvalle on tullut jatko-osa, Yön ritari (The Dark Knight), vuonna 2008. Siinä Gotham Cityä uhkaa Batmanin arkkivihollinen, Jokeri, jota näyttelee Heath Ledger.

Milloin kävit viimeksi leffassa?

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s