Kun öljyn hinta pomppaa 600 taalaan

Venäläisen Gaspromin johtaja ennustaja ennusti hiljattain, että tynnyrin hinta nousee 250 dollariin. Tänään Kauppalehti kirjoittaa tyrmistyttävästä 600 dollarin tynnyrihinnasta.

„Öljyn tuottajamaiden järjestön OPECin johtaja Chakib Khelil varoittaa, että mikäli poliittinen kriisi Iranissa johtaa öljyn tuotannon pysäyttämiseen, öljyn hinta nousee jopa 400 dollariin tynnyriltä“, kertoo Kauppalehti.

Myrskyisän porauslauttakuvan alla KL kertoo asiasta näin.

„Lähi-idän jännitteet vauhdittivat tänään maanantaina raakaöljyn hinnannousua maailmanmarkkinoilla. Pohjanmeren Brent-laadun tynnyrihinta nousi uuteen ennätykseen 143,53 dollariin.

Aikaisemmin Deutsche Bankin analyytikot ovat väittäneet, että öljyn hinnan kynnyksenä on 200 dollaria tynnyriltä, jonka jälkeen maailman talous joutuu subprime-kriisiä pahempaan tilaan.

Viime torstaina Khelil sanoi, että öljyhinta saattaa ampaista 150–170 dollariin tynnyriltä jo tänä kesänä. Johtajan mukaan USA:n dollarin heikkeneminen euroa vastaan 1-2 prosentilla lisää kahdeksan dollaria öljyn tynnyrihintaan. Khelil väittää, että korkean öljyhinnan syy piileskelee heikossa dollarissa.“

Johan pomppas!

Jos 600 dollaria tynnyriltä toteutuu, olemme aivan uudenlaisessa todellisuudessa. Globalisaation käsikirjoitus menee totaalisesti uusiksi.

Kauanko meillä on aikaa sopeutumiseen?

Öljyn tynnyrihinnan moninkertaistuminen saattaa tapahtua suit sait sukkelaan ja silloin katsotaan, millaisilla bisnesideoilla maailmantalous porskuttaa eteenpäin.

 • Siirtyykö kaupanteko nettiin?
 • Siirrymmekö laajasti puulämmitykseen?
 • Tiivistämmekö asumista?
 • Miten asuminen muuttuu?
 • Miten autoilu muuttuu?
 • Miten matkailu muuttuu?
 • Miten kaupankäynti muuttuu?

Onko halvan energian aikakausi lopultakin nurkan takana? Miten hyvin olemme sopeutuneet muutokseen?

En keksi viisaita vastauksia, mutta kysymyksiä syntyy sitäkin enemmän.

Monday, June 30, 2008

How Biotouch Started and Oil Price $ 600 prediction!

There were rumors today that a barrel of oil might jump to 600 dollars per barrel.

A few weeks ago a Gazprom executive predicted that the oil price might climb to $ 250 per barrel.

But $ 600 per barrel means the real beginning of a bio-based economy.

Biotouch is a conceptual approach with tools and ideas for better handling of the post-oil-period. But changes might happen very soon.

The current news are scaring. How well are we prepared? Read this blog about oil-price!

3 Kommentare zu „Kun öljyn hinta pomppaa 600 taalaan

 1. Julkaisen kun ennätän oman pitkän ajan näkemykseni asiasta. Eräistä muista raaka-aineista http://vanhanaikainen.blogit.kauppalehti.fi/2008/06/25/suhdannevaihtelujen-liioitteleminen-osa-2/

  Huomattava on, että tuossa linkissä esitetään yksinkertaisin lyhyen tähtäimen puoli: hinnan noustessa kysyntä laskee http://www.portfolio.com/news-markets/national-news/ap/2008/06/10/oil-consumption-forecasts-cut-as-prices-surge

  Nyt juuri on vallalla buumi, kuka tempaisee kovimman luvun, vaikka tuhat taalaa. Pari vuotta sitten Hummerit yms. olivat kovaa huutoa. Pienellä fiksaamisella saadaan kysyntää laskettua vähän ja vaikutukset hintaan alaspäin voivat olla hyvinkin suuria.

  Ja jos Iraniin hyökätään, sinne mennään suurella voimalla. Irak oli enemmän poliisioperaatio, siellä on kuollut muutama tuhat jenkkiä. 1941 – 44 kuoli vajaa 400.000 USA:n sotilasta, eikä se vauhtia pysäyttänyt. Tämä on suurstrateginen kuvio ja muu vaalikampanjaa. Ei Obama Irakista vetäydy, jos edes pressaksi asti päätyy.

 2. Mitä enemmän tätä pohtii. sitä varmempi olen vakaumuksessani, että pojat pelaa. Öljyn hintaa ruoskitaan ylös, ilman sen suurempia reaalitaloudellisia syitä.

  Koska Venäjän oligarkit ja Venäjä ihan yleisestikin on keskeisin uushyötyjä, väittäisin, että pelurit löytyvät itärajan takaa. Mitä iloa tästä visiosta kenellekään on, on jo ihan toinen juttu. Mutta ilmeisesti tämän peluriporukan vaikutus tulevaisuuteemme tulee olemaan melkoinen.

  Kun, kaikesta huolimatta, katson olevani kesälomalla en oikein jaksa yksityiskohtaisiin analyyseihin käydä, toteaisin lyhyesti, että Suomen kannattaa edelleen panostaa itsenäiseen, sotilaallisesti riippumattomaan turvallisuuspolitiikkaan.

 3. hakki47 ja vanhanaikainen, ns. peak-oilista löytyy monenlaisia teorioita. Kesäuutisissa äärilaidat ovat tarpeen, koska muuten EVVK.

  – Hyökkäys Irakiin on saa sukat pyörimään jalassa
  – 600 taalan tynnyrihinnalla venäläiset maksavat Väyrysen tullit
  – Isojen caarojen kauppa tyrehtyy
  – Joukkoliikenne ja VR tulee muotiin

  Oman ruoan viljely on viisasta politiikkaa. Palaamme 50-luvulle. Monet 1900-luvun alkuun. Ei tässä sen kummempaa muutosta tarvita.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s