Puutulleista Tietulleihin

Rakas naapuri, myy meille naapurisovun merkeissä halpaa raaka-ainetta (edes koivua) ikimuistoisen nautintaoikeuden merkeissä, että rahansa Pohjois-Amerikassa hukannut firmamme pysyy pystyssä.

Puutullit astuvat todennäköisesti voimaan vuoden 2008 alussa, jollei Halosen ensimmäinen tapaaminen Medvedevin kanssa tuota ihmeratkaisua.

Kehäkettu Väyrysen ajatukset tietulleista venäläisrekoille lämmittää kansalaisten mieliä hetken, mutta Venäjällä on takataskussa puutullejakin vahvempi kortti: energia!
Energiariippuvuutemme on raakapuun tuontia suurempi uhka.

Kunnallisvaaleihin mennessä metsäyhtiöt lyövät poliitikkojen purtavaksi suuren tehtävän. Itä-Suomessa tehtaita lopetetaan ja koneita pannaan rasvaan. Metsäteollisuuden työllisyyteen tulee tuhansien rekkojen kokoinen aukko.

Puutulleista puhutaan „kohtalon kysymyksenä“ ja poliitikot ovat nyt yhtenä kuorona liikkeellä. Presidentti Halosella on huomenna näytön paikka. Tämän jälkeen metsäyhtiöiden johtokunnan kokoontuvat lähettääkseen kesäterveisiä tehdaspaikkakunnille.

Väyrysen nyrkki pöytään innovaatio: „Valtio maksaa metsäyhtiöiden tappiot.“

2 Kommentare zu „Puutulleista Tietulleihin

  1. Valtio mitään maksa. Ei sen kuulu eikä se voi. Sen sijaan hallituksen ja eduskunnan kuuluu nähdä eteenpäin ajoissa ja toimia sen mukaisesti. Puutakin meillä on/olisi kyllin, mutta kun eletään kuin pellossa, ollaan jo tai viimeistään kohta pahemmassa kuin lirissä.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s