Vihreän kullan maa Suomi hiljenee

Puoluekokoukset on pidetty, tiedämme tasan tarkkaan, ketkä meitä johtaa seuraavina kuukausina. Kokoomus piti vaaliraotussotkun aikana pystyssä pitkänhuiskeaa pääministeriä. Kaverit eivät jättäneet toisiaan. Syksyllä Tehy-kriisin aikana Vanhanen tuki Kokoomusta, nyt Katainen on vahvasti vallan kahvassa.

Merikukan pitkän pojan synnytys sujui mutkattomasti. Kesämökillä voimme „pekuleerata“, kuka on potran pojan isä. Juhannuksen muutama suomalainen hukkuu ja liikenteessä tulee vahinkoja. Rattijuoppoja korjataan iso lauma.

Talouselämän suuret tapahtumat menevät „metsään“. Tulemme ehkä todistamaan julmia päätöksiä, kun kannolta tehtaalle ja edelleen kuluttajalle arvoketjussa kukaan ei luovu osuuksistaan. Venäjän raaka-puutulli tekee vielä raakaa jälkeä Itä-Suomessa. Sahojen tilanteesta ei paljon puhuta, mutta kovia aikoja hiljaisuus ennakoi.

Pääministeri ennusti huonoja välejä Venäjän suuntaan, jos koivutulleihin ei saada helpotusta. Ehkä olisi pitänyt kiittää parista kymmenestä tullittomasta vuodesta, jolloin tehtaat nauttivat edullisesta raakapuusta. Mutta mitäs niistä, ne rahat on syöty ja hukattu Amerikan seikkailuissa.

Bensan hinta vaikuttaa suomalaisten liikkumiseen. Korkojen nousu vähentää rakentamista. Asumisen kustannukset ovat nousussa. Juhannuksen grillikyljykset ja kabanossit ovat entistä kalliimpia. Joudumme tahtomattamme laihdutuskuurille. Kulutusta vähentämisen varmistaa takataskussa oleva konsultti (lompakko). Visan vingutusta pitää hillitä, tulot ja menot pidettävä tasapainossa.

Kevään poliittisen kakofonian ja kaaoksen jälkeen siirrymme kesän jälkeen harmaaseen arkeen, joka pakottaa tuhansien järvien ja vihreän kullan maan kansalaiset uusien selviytymisstrategioiden käytäntöön viemiseen. Olemme eläneet hyviä aikoja. Onko tämän jälkeen luvassa seitsemän puutteen vuotta? Tiedä häntä, toivotaan parasta; että selviämme.

Työtä ja luovuutta tarvitaan uuden tulevaisuuden rakentamisessa. Mihin suuntaan kehitystä viedään? Siinä riittää pohtimista. Miten hyvin pienen kännynavigaattorin kartta auttaa kansallisen menestystien valinnassa?

2 Kommentare zu „Vihreän kullan maa Suomi hiljenee

  1. Oivallinen kysymys 🙂 varsinkin kun kännynavigaattorikin osaa sanoa: „jos mahdollista tee u-käännös. Jos mahdollista, siirry pois pellolta“ 🙂

    Minusta Suomella sinänsä on hyvä asema maailmassa, mutta fakta lienee, että verovaroin ylläpidetyn kustannusrakenteen on kevennyttävä. Miten? Ei ole helppoja keinoja. Ei totisesti.

    Vähän vierestä: osallistuin torstaina webinaariin. Tunti tietokoneen ruudulta slidejä katsoen, samalla elävä ihminen niitä selittäen; varsin hyvin kuittasi normaalisti puolen päivän seminaarin. Ja kuinka paljon tehokkaammin sekä järjestäjälle että osallistujille.

    Että kyllä keinoja on. Ne pitää vain mennä ajattelemaan jonnekin muualle kuin Boxin Shellille 🙂

  2. miiamagia, kirjoitan näin myöhään, koska poikkesin vielä iltasella Helsingissä. Paluu tapahtui vanhaa Porvoontietä pitkin. „Boxin Shell“ herättää kysymyksen, onko sinulla yhteyksiä itä-Uuteenmaahan? Ajoin sen ohi muutama tunti takaperin.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s