Terveisiä Puoluekokouksesta

Aivan, kyllä minut kutsuttiin puoluekokoukseen tutustumaan suureen monitoimihalliin kerääntyneisiin fotorealistisiin maalaisiin. Poikkesin myös Tampereen työmaakokouksessa. Tampereella oli pyöräileviä nykyduunareita ja itseensä tyytyväisiä kansakunnan johtajia. En havainnut ainuttakaan pinkkiin jakkupukuun sonnustautunutta sosiaalitätiä.

Joensuussa eteläisten medioiden mollaamat johtajat ja sihteerit valittiin uudelleen „hurraa huutojen“ säestyksellä. Minäkin taputtelin karvaisia käsiäni uusille, kansakuntamme tulevaisuuden kehittäjille ja uutuuttaan hohtaville „moraalin vartioille“. Tästä ei maailma parane.

Koin olevani hyvässä seurassa. Koti, uskonto ja isänmaa tuntui siellä (Joensuussa) läheisemmältä kuin Kehä III tunkkaisessa mediailmapiirissä. Paha maailma ja kumousta yrittävä vihamielinen media oli puoluekokoushallissa – meidän kaikkien onneksi – alakynnessä ja pääsen nyt kertomaan, miltä tuntui liikkua vapaasti oikeamielisten keskellä.
Voin vain ihailla johtajiemme suoraselkäisyyttä ja nöyryyttä. „Anteeksi pyyntö“ vaikutti minuun syvästi.

Seuraavalla viikolla menneet unohdetaan ja puoluetoimistossakin tehdään suursiivous. Henkilöille annetaan entistä tarkemmat ohjeet, ettei sama pääse toistumaan. Ymmärrätte varmaan, että tämä edellyttää huolellisempaa kirjanpitoa.

Aamulla luin Hesarin kannesta ensin Suomi-Soffan mainoksen ja siirryin sitten kulttuurisivuille tauluarvostelujen pariin. HS:n pääkirjoituksen jätin väliin. Aamukahvin jälkeen jäin ihailemaan puoluekokouksesta otettujen suurten johtajien kuvia. Tarvitsemme teitä. Ottakaa vastaan kunnioittava tervehdykseni, „Heil!“

Hurraa, hurraa, hurraa huudoin päätän tämän kirjoituksen. Kehittyvien Maakuntien Suomi tarvitsee teitä. Olemme oikealla tiellä, joka vie taantuvien maakuntien maalaiskylistä uutuuttaan hohtaviin ostoskeskuksiin. Maskustelen uusia hankintasuunnitelmiani, vanhat Artekit viedään kirppariin ja tilalle tulee sademetsien puista tuotettuja kestäviä tyylihuonekaluja.

Korvissani kuulen kassakoneen kilinän: Ihanaa, rahoitus kunnossa, puolue pelastui, nyt on aika tarttua kaavoitusasioita ohjaavan CAD-ohjelmiston langattomaan hiireen.

6 Kommentare zu „Terveisiä Puoluekokouksesta

 1. „Henkilöille annetaan entistä tarkemmat ohjeet, ettei sama pääse toistumaan. Ymmärrätte varmaan, että tämä edellyttää huolellisempaa kirjanpitoa.“

  Hyvänen aika, ei kai siellä nyt sentään sellaista ole päätetty. Minun tietääkseni annettiin pysyväisohje eli ohjesääntö: älä jää kiinni. Tämä varmistuu parhaiten korvaamalla pankkisiirrot käteisellä ja jättämällä kaikki kuitit ja kirjat pois. Johan se on remonttimiesten (muittenkin kuin kokoomuksen) käyttämä ilmaisu kuitista, että enpä ole kouluja käynyt ja eikö ne sellaiset kirjalliset työt ole akkojen hommia.

 2. vanhanaikainen, kaikki luovan kirjanpidon neuvot puolue ottaa kiitollisuudella vastaan. Kirjoituksesi osoittaa, miten hyödyllisiä neuvoja puolueet, pamput ja sihteerit saavat KL:n kansalaistalousjournalistien kautta. Ilmaisia neuvoja voittojen maksimoimiseksi. Tämä on rosvokapitalismia parhaimmillaan.

  Nöyrimmät kiitokset!

 3. Uskomattoman ylimielistä, kansalaisten arjesta irtaantunutta opportunistista kähmintää. Nyt nähdään tulevalla viikolla miten puolueaateli aikoo vaientaa kansalaisten keskustelun.

  Saa nährä kuis käy.

 4. hakki47, Kepu kulkee Kokoomuksen kainalossa. Kaveria ei ole vielä jätetty. Kansalaisille annettiin selkeä viesti: „Etelän vetelät mediat eivät määrää, mitä puolue tekee.“
  Paluu arkeen saattaa tuottaa uusia yllätyksiä. On mahdollista, että jonkun lehden pöytälaatikossa on vielä julkaisematonta materiaalia.

 5. Helge, eipä nähty! Olisinpa tuon tiennyt, niin oltaisiin juotu kallista Tamperetalon kahvia 🙂

  Minä ainakin olen vielä niin fiiliksissä, etten yritäkään kirjailla asiasta mitään. Minulla on tietenkin omat syyni, jotka ovat varsin erilaiset kuin pinkkijakkuisten syyt, mutta totuus ihmiselämästä lienee, että kohokohtia tarvitaan, että arjesta osaa nauttia.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s