Watergate Vihti

„Minua ei tarvitse neuvoa,“ toteaa tuohtunut „pääministeri“. Eiköhän tämä ala olemaan paketissa.

Uusista vaaleista puhutaan. Pystykorvien ja puudeleiden tilalle tarvitaan rehtiä miehiä ja naisia. Nyt tarvitaan „luottamuspääoman palauttava vaalivoitto!“

Pyydän anteeksi, loukkaan tekstissäni viattomia   luontokappaleita. Luotan pystykorvan lahjomattomuuteen. Puudelit ovat sylissä pidettäviä pieni lemmikkieläimiä.

Olemme siirtyneet uuteen aikaan. Tämä „turha joukko“ on tehtävänsä tehnyt ja nyt on aika paljastaa hyviä uutisia: Uudet vaalit nopealla aikataululla!

Watergate tiesi lähtöä Nixonille. Suomi tarvitsee samanlaisen puhdistuksen. Katsotaan, löytyykö maastamme vielä kansanedustajia, joita ei tarvitse kuljettaa „talutusnuorassa“.
En halua kokea myötähäpeää eduskunnan takia.

8 Kommentare zu „Watergate Vihti

 1. Äänestäjien luottamus on palautettavissa vain pitkän prosessin tuloksena. Sen ensimmäinen askel on uudet vaalit. Sen mitä yhdessä 90 vuotta on rakennettu on rikottu muutamassa. Nyt tarvittaisi torjuntavoitto. Politokratiasta.

 2. hakki47, suhtautumiseni politiikkaan, politikointiin ja politokratiaan on pitkään ollut ambivalenttia, mutta huomaan, että sisältäni nousee jonkinlainen „moraalinen kapina“.

  En vierasta, enkä vastusta politiikan ja liike-elämän, duunarieden ja SAK:n, demareiden ja ammattiyhdistyksen, kristillisten ja jumalan välisiä suhteita. En vastusta tukiyhdistyksiä, enkä hurmahenkisten kannattajien yhteenliittymiä, mutta äänestäjänä haluan, että tavoitteet ovat selkeitä ja rahankeruu avointa.

  Mainostaminen ja markkinointi maksaa, mutta avoimuus ei maksa pennin vertaa. Edustajan pitäisi olla ylpeä tuesta ja kertoa, että tämä eläkeläinen tai tuo firma sponssaa minua. Avoin lista verkkoon tukijoista. Sieltä voi kuka tahansa halutessaan tarkistaa, millaisia asioita edustaja ajaa.

  Kansan edustaja ei tarvitse imago-kampanjaa „imagonsa parantamiseksi“. Sen sijaan kaipaan selkeitä kertomuksia omasta toiminnasta ja tavoitteista. Puolueen vieminen voittoon ei ole mikään arvokas tavoite.

  Kansanedustajan tehtävänä on edistää alueensa ja edustamiensa kansalaisten etuja. Mitä järkeä sellaisessa on, että eduskuntaan mennään „vallan takia“. Edustajat ovat kansan palvelijoita, eivät kansakunnan yläpuolella röhveltäviä valehtelijoita ja linssinviilaajia.

  Vääryydellä ja viekkaudella hankitulla asemalla ei pitkälle pötkitä. Jos eduskunnasta tulee julkinen „kusetuslaitos“, niin yhtä hyvin eduskunnan arvovallan voi siirtää ulkohuusiin ja viemäristä Itämereen muun sonnan lisukkeeksi.

 3. Et varmaan ole yksin ajatuksinesi.

  On suorastaan masentavaa seurata kansanedustuslaitoksen ja puoluelaitoksen tämän tasoista rappiota. Ja vielä kaameampaa on myöntää, että me itse, omalla toiminnallamme tai toimimattomuudellamme, omalla osallistumisella tai osallistumattomuudellamme, omalla välittämisellä tai välittämättömyydellämme olemme syypäitä. Sillä tilaisuus tekee aina varkaan. Ja se tilaisuus meni. Toivottavasti.

  Mutta tästä rakentuu vielä tilaisuus uuteen alkuun.

  „Uudet vaalit“ suorastaan räjäyttää lian pois.

 4. „Rikottu muutamassa“? Kuka rikkonut ja mitä. Hesari? Kenen eduksi?
  Tarkoitan, että tätähän se on aina muodossa tai toisessa ollut, niin valtakunnassa kuin varsinkin isoissa kaupungeissa, yleisemminkin taajamissa. Piiri pieni on pyörinyt. Siellä täällä on häärinyt SDP, yksin tai yhdessä esimerkiksi kokoomuksen kanssa. Tai päinvastoin. Keskusta on yhä kunkkuna enimmissä kunnistamme.
  Puoluetuki on yhteisesti hyväksytty. Puoluetukea on annettu vaalirahoitukseen. Säätiöitä on perustettu eikä paljon perään huudeltu. Yhdistysten takana touhuttu.
  Politiikka on yhteisten asioitten hoitamista. Demokratia on sitä ettei mikään ryhmittymä pääse yksin piehtaroimaan, asioista on sovittava.
  Tämänhetkinen yhtäkkiä „huomattu“ luottamuspula on palautettavissa, sen on palauduttava. „Onneksi“ „synnittömiä“ ei ole. Toki joku fariseus löytyy.
  Ärtymys on ymmärrettävää, farisealaisuus kuvottavaa.

 5. helanes, luottamuksen „palautuspäivä keskiviikkona“. Synnittömiä ei ole, olen tästä samaa mieltä, mutta nyt on tilaisuus uuden kulttuurin juurruttamiseen. Aikaisemmin „poliittinen peli“ on hyväksytty. Eihän tämä vielä ole kirkossa kuulutettu, että uudet vaalit tulevat. Sehän riippuu kansalaisten painostuksesta. Ilman painetta muutosta ei tule. Suhmuroinnille on pantava hintalappu.

 6. helanes

  jos kysymyksesi “Rikottu muutamassa”? liittyy kirjoittamaani tarkoitin muutamassa (kymmenessä) vuodessa. En tarkoita Hesaria vaan meitä, kansalaisia, äänestäjiä, tavallisia tossunkuluttajia, sinua ja minua. Me olemme syypäitä tähän alennustilaan. Turha mediaakaan on syyttää.

  Puolueita on syytäkin tukea. Ne ovat melkein yhtä tärkeitä kuin kansanedustajat, jotka olemme valinneet. Mutta ne eivät voi edustuksellisessa demokratiassa olla uskottava itseisarvo. Näin ne ovat nyt. Ja todella, virheitä olemme me äänestäjät tehneet antaessamme niille vallan. Se järjestelmä ei ole demokratia. Se on politokratia.

  Demokratia on meidän äänestäjien yhteisten asioitten hoitoa, ei puolueitten.

  Ei tässä enää ole kyse ärtymyksestä. Keksitkö jonkun paremman ilmauksen?

 7. hakki47, olet oikeassa, oman välinpitämättömyytemme tuloksia me joudumme korjaamaan. Puolueet ja politokratia ovat nousseet kansan yläpuolelle. Heille laki ei ole sama kuin „meille“ ja tästä „meidän sallimasta typeryydestä“ on päästävä eroon. Puolueiden saamat tuet eivät ole mitättömiä. Puoluetuen lähde kuitenkin tunnetaan. Sen lisäksi on tullut muuta tarkoitushakuista sponsorointia. Näkymätön käsi ohjailee – ja on aina ohjannut – mutta nyt on aika palauttaa politiikka politiikan tekoon. Avoin yhteiskunta edellyttää avoimin kortein pelaavia edustajia. Juupas eipäs jahkailijat eivät ole päätöksentekijöitä. Heille ei kannata valtakirjaa myöntää.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s