Tankki Täyteen 70 euroa!

Ajelin eilen autolla 901 kilometriä. Matkanteko imaisi puolitoista tankillista 95 oktaanista bensaa.

Normaalisti ajelen edes takaisin Helsinkiin, jolloin bensan korkeaa hintaa ei huomaa samalla tavalla.

Karkean laskelman mukaan edestakaisin matkan kustannukset olivat menoveden osalta 100 euroa eli „kuusisataa mummon markkaa“

Iso kustannuserä neljän tunnin neuvottelusta. Onneksi meitä oli kuitenkin kaksi henkilöä, joten kustannukset puolittuvat bensojen osalta 50 euroon per henkilö.

Asia oli tärkeä, teemana bioenergia, lämmön ja sähkön yhteistuotannon teknisten vaihtoehtojen tarkastelu. Sivusimme bioetanolin valmistusta perunankuorista. Ydinjuttuna oli hajautetun energiantuotannon lisääminen.

4 Kommentare zu „Tankki Täyteen 70 euroa!

 1. Teillä taitaa kesä- ja talvipaikan välillä olla melkoinen etäisyys. Meillä se on alle 100 km yhteen suuntaan ja sinne päin on kaikkea muutakin asiaa. On vain niin, että autossa istuminen (ajamisen olen delegoinut pitkälti emännälle, jolla on parempi kaukonäkö) on tylsää puuhaa.

  En ole koskaan satsannut autoihin ja kuultuani tarpeeksi leukailua aiheesta uhkasin mennä mökille helikopterilla. Taatusti hyvä laskeutumispaikka olisi olemassa, mutta kuulin että hekon etuhytissä rupeaa heikottamaan etten sanoisi oksettamaan. Ja jotain sekin maksaisi, alta tuhat euroa…

 2. Etelän ja pohjoisten pisteiden välinen matka on 550 km. Siirrymme paikasta toiseen „jutaamalla“ pitkäksi aikaa.

  Kuluja säästyy, kun olemme „siellä“ tai „täällä“, että olemme tukevasti paikallaan, liikkumatta, kauppareissuja luukuunottamatta.

 3. Juu, ja ootas kun se iskee koko voimalla. Sitten kun euron ja taalan vaihtosuhde palaa pitkän aikavälin tasolleen.

  „Ydinjuttuna oli hajautetun energiantuotannon lisääminen.“ Siis töpseli ja pikalaturi jokaiseen lepopaikkaan. Kolikkoautomaatilla, luonnollisesti.

 4. hakki47, polttoaineen ja matkustamisen hinta on vaikuttanut työskentelyyni pitkään. Olen puuhastellut „etätyöratkaisujen“ parissa 90-luvulta alkaen. Yleisimpää muutosta en ole saanut aikaiseksi, mutta henkilökohtainen ja lähipiirini työtavat ovat muuttuneet.

  Asumisen energiakustannukset aiheuttavat pientä huolta, koska asumme kahdella paikalla vuorotellen.

  Olet oikeassa, saamme kiittää Bushia ja heikkoa dollaria siitä, että meillä menee vielä suhteellisen hyvin. Suomalaisyritysten „vienti“ suuntautuu suurimmaksi osaksi EU:n alueelle, joten euron korkeasta kurssista on ehkä enemmän hyötyä kuin haittaa.

  Mutta elämmekö „vahvan markan“ illuusiossa? Milloin pohja pettää? Miten muutos oikeesti vaikuttaa?

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s