Vuorineuvos, Vanhanen ja Vihti

Pääministeri Vanhasen mielestä ihmiset, jotka vihjaavat hänen ottaneen vastaan lahjuksia vaalirahoituksen yhteydessä „ovat matalaotsaisia“. Pääministerin toiminnalla ja kansalaismielipiteellä ei ainakaan tuon mukaan ole mitään yhteyttä.

Korjaus: Vanhanen sanoi „matalamielinen“ (tarkoittanee vähä-älyinen, ajatuskyvyltään taantunut).

Kyösti Kakkoselle haetaan vuorineuvoksen titteliä. Arvonimilautakunnan puheenjohtajana toimii Kakkosen vaalitukea nauttinut Matti Vanhanen. Presidentillä on vielä valtaa „olla hyväksymättä“ nimitysvaliokunnan esityksiä.

„Arvonimiesitys on tehty vain muutama päivä viime eduskuntavaalien jälkeen, 23. maaliskuuta 2007“, kertoo Iltalehti 20.5.2008. Miten tämä olisi edennyt, jos pääministerillä olisi täysi valta ilman presidentin „veto-oikeutta“?

Vihdin ostosparatiisin rakentaminen olisi bloggaavan pääministerimme mieleen. Asuntoministeri Vapaavuori heittäytyi hankalassa vaiheessa hajasijoituksen vastustajaksi. Vanhanen unohti tässä periaatteensa „olla sekaantumatta keskeneräisiin asioihin“.

Vapaavuori aikoo nyt suurennuslasilla syynätä muut vireillä olevat kauppakeskushankkeet. Kulutuksen temppeleistä käydään ehkä jatkossa samanlaista keskustelua kuin ydinvoimasta.

Seuraammeko sivusta kepulaisten kokoomuslaisten yrittäjäblokkien välistä valtataistelua, joka on verrattavissa mafiaperheiden, aika ajoin sodaksi kuumeneviin, reviiritaisteluihin?

Toisaalta, olemme siirtymässä uuteen aikaan. Usko instituutioihin, poliitikkoihin ja vallanpitäjiin murenee. Kansalaismielipidettä ei enää johdeta hämäristä kabineteista, ei „keskitetysti ja ylhäältä“.

Itsekeskeisten ja -riittoisten „top-down“ poliitikkojen aika on ohi, kuluttajat ja äänestäjät voivat verkostoitumalla vaikuttaa päätöksentekoon päivittäin. Vaalikarja ei enää ole valtaapitävien sätkynukkehallitusten vietävissä. Ihmiset reagoivat äänekkäästi, jos „oikeustajua poljetaan“.

Kabinetteihin keskitetyn vallan kuolinkamppailuako me tässä seuraamme? Kehittyykö Vihdistä Etelä-Suomen symbolinen Kemijärviliike?

7 Kommentare zu „Vuorineuvos, Vanhanen ja Vihti

  1. Toivottavasti Etelä-Suomen Kemijärviliikkeelle ei käy samalla tavalla kuin sille ittelleen näyttää käyvän. Kuolee hiljaa hissukseen. Ja niinhän, ainakin tähän mennessä, tärkeitten yhteiskunnallisten ratkaisuiden hoidolle usein on tapahtunut – „Annetaan puolueitten ja poliitikkojen hoitaa. Siitähän niille maksetaan.“

    Kulutuksen temppeliherra on hyvä juttu. Mutta mitä mieltä olet, voitaisiko niitä varten oikein perustaa oma ritarikunta? Voitaisi sitten jakaa arvonimiä ja mitalleja kohtuutonta korvausta vastaan? Rahoitettaisi niillä varoilla seuraavat vaalit?

  2. hakki47, tuo idea „kohtuuttomasta korvauksesta“ kuulostaa linnunlaululta kassakoneeksi muuttuneissa aivoissani. Onko ajatuksia ritarikunnan nimeksi?

    – Myöhäisten aikojen Temppeliherrat?
    – Ydinvoimalla käyvä viisasten kerho

  3. Nokian Jorma Ollilla ei halunnut vuorineuvostitteliä. Hänelle riitti CEO. O-P Kallasvuollakaan ei ole kiirettä vuorineuvoskategroiaan, joten sallitaan nimitys sukareille ja muille. Ulkomailla kukaan ei tajua nimityksen ideaa, joten se sopii agraarisen Suomen rakentajille. Kepu ei jätä kyläkauppiasta pulaa. Pakettipeltojen hinnat nousevat, kun niiden päälle kaavoitetaan kyläkauppoja. Antaa mennä vaan.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s