Nokia Linux Symbian

Jos politiikka kyllästyttää ja kauppakeskuksia on mielestäsi liikaa, kannattaa miettiä, miten Nokia asteittain irtautuu Symbianista ja suuntautuu kohti Linuxia.

Varhaisia varoitussignaaleja on ollut tarjolla pidemmän aikaa, mutta yhtiön rahoitusjohtaja Rick Simonson sanoi maanantaina JP Morgan Chasen seminaarissa Bostonissa, että „etenemme ehdottomasti siihen suuntaan“.

Lähteenä tämän päivän Kauppalehti.

Rick Simonson ei ottanut kantaa siihen, „lähteekö Nokia mukaan Linux-pohjaiseen Googlen lanseeraamaan Android-arkkitehtuurihankkeeseen“.

Veikkaisin, että tästä tulee „painful transition“, koska Symbianinen nimeen on vannottu näihin vuosiin asti.

Menestyminen Internetissä ja älykännykkäbisneksessä edellyttää kuitenkin oman Symbian-tien kulkijalta „uutta käyttöjärjestelmää“. Linuxin ja Nokian laittaminen samaan koppiin herättää jänniä finlandisierung-tunteita, mutta nokialaisille „nöyrtyminen“ ehkä on kulttuurisesti hankalampaa.

Linuxinhan piti olla pelkkä sivujuoni suurten firmojen kyljessä, mutta avoin lähdekoodi senkun jyrää. Nokia, IBM, Google, HP, Microsoft jne. ovat kaikki tavallaan sanoneet „yes“, mennään mekin avoimuuden suuntaan; otetaan harkittuja askeleita.

Jospa suomalaiset poliitikotkin oppisivat tästä jotain.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s