Suuryritysten kirpputorilla kierrätystä

Unelma väkivahvasta Microhoosta, joka olisi pannut kampoihin Googlelle, meni mönkään. Yahoolaiseet halusivat enemmän kuin mitä Microsoft oli valmis maksamaan.

Microsoftin ostoslistalla on nyt „varmojen blogilähteiden mukaan“ Facebook, joka vahvistaa johtajistoaan mm. Googlesta tulevilla lahjakkuuksilla.

Arvellaan, että Facebook haluaisi edelleen pysyä itsenäisenä, mutta jotenkin Microsoft aikoo tärvellä viitisenkymmentä miljardia dollaria. AOL on myös merkitty Microsoftin mahdolliseksi ostokohteeksi.

Ilmeisesti Facebookin ostamiseen tarvitaan viitisen miljardia taalaa. Samanalainen hintalappu on ripustettu LinkedIn kylkeen. Totesin jo aikaisemmin, että paljon rahaa puhelinluettelosta ja kontaktipalstoista.

Eli kelpo sossumediayrityksiä saa nyt neljästä – viiteenkymmeneen miljoonalla dollarilla. Jos bisnesolot heikkenevät, voivat hinnat laskea. Ehkä Microsoft käy vain „potkimassa renkaita“ ja palaa neuvottelupöytään, kun kurssit ovat laskeneet.

Mitä meillä? Metsäteollisuuden järjestelyjä ehkä valmistellaan. Nähdäänkö vielä ennen vuoden loppua UPM:n ja M-Realin yhteen liittäminen? Stora Ensolla ei ehkä nyt ole ostohaluja.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s