Iso Sininen IBM Punastelee ja Pienenee

Ei mikään uutinen, Iso Sininen vähentää edelleen väkeä Suomessa. Maailmanlaajuisesti porukka on pienentynyt 13 000 henkilöllä. Yritys työllistää maailmanlaajuisesti edelleen yli 200 000 ihmistä eli globaali vähennys on viitisen prosenttia.

Tietokone-lehti kertoo: „IBM on käynnistänyt Suomessa 250 henkilöä koskettavat yt-neuvottelut. Yritys työllistää Suomessa 1 400 henkilöä, joten irtisanomisuhan alla on 18 prosenttia työvoimasta.“

Suomalainen tietoyhteiskunta kulkee alamäkeä tai sitten se on koko lailla valmis, koska TietoEnatorin yritysjärjestelyt kertovat samasta trendistä. Mikä meihin on mennyt, kun ei hotsita bitin vääntö? Eikö enää ole visioita uudesta uljaasta tieto-onnelasta?

„IBM aloitti kolme vuotta sitten eli 2005 suuren säästökuurin. Yhtiö kertoi tuolloin irtisanomisten kattavan 13 000 työntekijää maailmassa. Voimavaroja oli tarkoitus suunnata kasvaviin ja paremmin tuottaviin maanosiin. Suuri osa irtisanomisista kohdistui nimenomaan Länsi-Eurooppaan“, kertoo tietoviikko.
Tietoviikko jatkaa: „Uudelleenjärjestelyt koskettivat vuonna 2005 silloisten tietojen mukaan enintään 200 henkilöä Suomessa. Tuolloin työntekijämääräksi ilmoitettiin 1 800, joten lukujen valossa Suomesta on poistunut kolmessa vuodessa 400 työpaikkaa.“

Joutuuko TietoEnator seuraamaan ison sinisen jalanjäljissä? Millaisia on muissa ICT-palveluyrityksissä?

IBM teki tammi-maaliskuussa 2008 analyytikkojen odotuksia paremman tuloksen: maailmanlaajuinen voitto nousi 11 prosenttia vuotta aiemmasta 24,5 miljardiin dollariin.

Microsoftin ja Yahoon fuusio meni mönkään. Nyt voi spekuloida sillä, mitkä firmat ovat seuraavina seattlelaisten ostoslistalla. LinkedIn kasvaa Facebookia nopeammin ja sen hintalapussa luki tänä aamuna nelisen miljardia taalaa. Melkoinen hinta puhelinluettelosta.

Oppia ikä kaikki!
Sain sapiskaa sanatarkasta lainaamisesta. Mainitsin Tietoviikko-lehden, mutta en sitten hölmöyttäni laittanut Tietoviikkoa jatkorepliikkien lähteeksi. Hyvä, näin kansalainen oppii, miten verkossa toimitaan.

Kiitos vain asiallisesta reagoinnista!
http://www.tietoviikko.fi/doc.te?f_id=1355286

9 Kommentare zu „Iso Sininen IBM Punastelee ja Pienenee

 1. „Toivomme siis lähteen lisäämistä tai viestin poistamista.“

  Taidan ottaa yhteyttä Talentumiin. Eräs Talentumin taloustoimittaja on lainannut siinä mitassa kirjoituksiani listautumisanneista, että ko. toimittajan koko palstan saisi samalla logiikalla sulkea.

 2. vanhanaikinen, ehkä meitä „tarkkaillaan“. Nykyään saa ohjelmia, jotka valvovat netissä suoria lainauksia. Olen kuullut niistä, mutta eka kerran tällainen ohjelman nappasi minut. Henkisestä laiskuudesta rokotetaan ja kuritetaan, mikä on oikein, koska näinhän oppii sisäsiistit lainaustavat. Tämä on digitaalista elämää ja sitähän blogissani tutkin.

 3. Mielenkiintoista, joku ammattijourno on kiinnostunut sanomisistasi/mme!

  Vanhus, yritä ihmeessä sulkea ao. toimittajan palsta. Saas nähdä miten käy. Sinähän et elä kirjoittamalla. Kai? Olet siis vapaata riistaa. 🙂

 4. hakki 47, „vanhus ei elä kirjoittamalla“ tuo mieleen zombien, mutta jos hän „elää kirjoittaakseen“.

  Tämä menee ULTRAKSI ja Sci-Fiksi. Vitsi, vitsi 😉

  Sopii teemaan, koska nyt tiedämme, että isoilla taloilla on valvontaohjelmat ja ainakin tietokoneet lukevat sepustuksiamme. hakki47, kirjoitit eilen siitä, että KL:n blogien lukemin ja kommentointi on vähentynyt. Nyt tiedämme, että konehuoneissa häärii digitaalisia lukutoukkia. Kirjoittaminen ei ole turhaa, elämä on!

 5. Lukijat ja niiden määrä kuvaa volyymia. Keskustelevampi ja vurovaikutteisempi KL blogiavaruus lisäisi lukijoiden kiinnostusta. Kommentoin tätä blogikirjoituksessa, jossa pohdit lukijoiden ja kommenttien vähenemistä. Bloggaamisesta edetään kohti keskustelevampaa yhteisöä.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s