Ruotsi Möi Viinatehtaansa 55 Mrd Kr

Suomessa kohistaan tekstiviesteistä ja kännyköiden synnyttämistä syöpäriskeistä. Ahkera puhuminen pehmittää yläpään ja tekstaaminen vaikuttaa „alapäähän“.

Ranskalainen Pernod Richard voitti Ruotsissa tarjouskilpailun Vin & Sprit monopolista. Sikäläisen viinanvalmistajan (viinakaupan) sai alle kymmenellä miljardilla eurolla.

Kiitän „yrittänyttäeilaiteta“, joka korjasi, että Vin & Sprit vastaa Suomen Altiaa. Svenskien jakeluyhtiön nimi on Systembolaget.

Milloin Altia tekee vastaavan liikkeen? Tuolla summallahan (55 Mrd Kr) pyörittäisi muutamaa sellutehdasta ja biojalostamoa Kemijärveltä Summaan. Niissä tuotettaisiin „tikkuviinaa“ Alkon ja kuluttajien tarpeisiin.

Jos paperi ja puu ei enää mene kaupaksi, niin annetaan kansalaisten ryypätä BKT nousuun. Venäjän talousjärjestelmä romahti, kun Gorbatshov ryhtyi raitistamaan kansaansa.

Suomalainen arkipäivää muuttuisi aurinkoisemmaksi, kun jengi olisi jatkuvasti jurrissa; järvet viinaksi muutettaisiin. Elämä olisi yhtä Vapun vietto!

Vin & Sprit säljs för 55 miljarder
Franska spritjätten Pernod Ricard har vunnit budstriden om att få köpa statliga Vin & Sprit. Avtalet undertecknades i går och prislappen är 55 miljarder kronor. Affären väntas vara slutförd i början av sommaren./TT

6 Kommentare zu „Ruotsi Möi Viinatehtaansa 55 Mrd Kr

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s