Gates ei Leipäjonossa!

Seattlessa asuva eläkeläinen „Bill Gates köyhtyi maailman kolmanneksi“, kertoo Kauppalehti. Sosiaalisesta Mediaan liian myöhään innostunut Gates ei kuitenkaan tule lähikoina turvautumaan kotikaupunkinsa leipäjonoihin.

Sama mies lahjoitti taannoin pääministeri Matti Vanhaselle ilmaisia ohjelmia. Matti V. tuli Suomeen onnellisena miehenä, leventeli lahjoituksesta medialle, kaikki hyvin, kunnes kuuli alioikeuden päätöksen. Mutapainissa Ruusunen vastaan Vanhanen, Matti otti ensimmäisessä erässä lukua. Valmentaja Söderman (SDP) suosittelee Vanhaselle jatkoskabaa. „Vaihdetaan tuomareita, kunnes oikeus voittaa!“

Tietokoneyhtiö Microsoftin perustajiin kuuluva Bill Gates sysättiin tänä vuonna kolmannelle tilalle maailman rikkaimpien ihmisten listalla. Gates ehti keikkua Forbes-lehden listan kärkitilalla 13 vuotta.

Filantrooppiset harrastukset eivät ole Gatesia köyhdyttäneet. Hyväntekeväisyyteen menevät rahat ohjautuvat hänen ja rouvansa omistaman säätiön kautta. Mutta Ballamer porskuttaa  tutulla tyylillään ja töhlää kohta viitisenkymmentä miljardia Yahoon hankintaan.

Gates ohi ykköseksi porskutti sijoitusguru Warren Buffet ja kakkoseksi meksikolainen telemoguli Carlos Slim Helu. Buffetin omaisuuden arvoksi arvioitiin 62 miljardia dollaria ja Helun 60 miljardia. Gatesille pesämunaa elämän ehtoopuolen varalle on kertynyt 58 miljardia. Koko maailmassa miljardöörejä on jo 1 125. Viime vuonna heitä oli 946.

Yhdysvalloissa on edelleen eniten miljardöörejä. Kakkosena tulee Venäjä ja kolmantena Intia. Suomesta löytynee kokonaista yksi,  eli  olemme mukana promillen osuudella.  Kuka tietää, miten pääsisi alkuun ensimmäisen miljardin hankkimisessa. Hyvästä ideasta maksan jälkikäteen sopivaksi katsomani „rovikkapalkan“.

Kaikki rahanarvoiset ideat kelpaavat!

4 Kommentare zu „Gates ei Leipäjonossa!

  1. Olet kommentoinut niin kiitettävästi meikäläistä, että kyllähän yksi miljardivinkki heltiää ihan ilmatteks´, varsinkin kun se on sisäänrakennetuna kirjoitukseesi.

    1980-luvun suuria ongelmia oli, että juuri mikään tuotannollinen investointi ei kannattanut yhtä hyvin kuin sijoittaminen. Tällainen yhtälö on tietenkin hiukankin pidemmän päälle mahdoton, ja Buffetin ratkaisu olla tekemättä mitään on toimiva vain oman aikansa.

    Mutta vaikka mahikset miljadeihin olisivatkin jo tällä erää menneet, niin voin antaa yhden selän välilevyn luiskahduksen arvoisen vinkin: kun emäntä rupeaa vaatimaan meikäläistä ylös sohvalta mattoja käärimään ja tamppaamaan, alan selvittää Buffetin oppia ikuisen holdaamisen autuudesta. Parit termit tyyliin „Price / Book Value“ tuovat lisäuskottavuutta, ja jos oikein pahalta näyttää, vähän tunnettu tunnusluku B/M-luku pelastaa tilanteen (se on oikeastaan P/BV-luku toisinpäin).

  2. Tuotteiden kehittämättä jättäminen on pysähtyneisyyttä joka näkyy myös tuloksessa. Parin vuoden välein tulee koristeltu versio vanhasta ja kolmikirjaimiset lyhenteet vaihdetaan uusiin. Moni haluaisi jättää väliin loputtomat päivitykset. Tämä ei tuota mitään todellista lisäarvoa.

  3. Mielessäni halaajan paluuta Mac ympäristöön. Ehkä näin tulee tapahtumaan? Toinen vaihtoehto on siirtyminen Linuxiin. Mutta, kun pitäisi muuttaa monta konetta.

    doom, onneksi kilpailu osoittaa tietä!

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s