Bloggajan Päiväkirja

Kello 07: Virittelimme koneet käyntiin ja hörpimme aamukahvia toimistossa. Sähköpostissa tavallinen annos roskaa, joka onneksi suodattuu pois sisääntulevasta, mutta tarkistan aina varmuuden vuoksi, ettei roskien joukkoon ole mennyt tärkeää viestiä.

Kello 08: Monta kirjoitettavaa asiaa tälle päivälle. Päällimmäisenä eilinen keskustelu Nik Butlerin kanssa, jossa pohdimme Sosiaalisen median mahdollisuuksia innovaatioiden kaupallistamisessa.

Kello 09: Kirjoitin energiapolitiikasta kommentin. Lisää kahvia. Juttelimme niitä näitä Porvoon tapahtumasta. Kirjoitin Talsaan Apple, Motorola, Siemens ja Nokia blogi-postin, jota hahmottelin aikaisemmin „Office in my pocket“ Google docissa.

Kello 10: Julkaisin Nik Butler ja Helge Keitel Social Media blogi postin. Siitä tuli mielestäni hyvä. Kukaan ei ole kommentoinut, mutta siinä on selkeä avaus Lontoon suuntaan. Kirjoituksen lisäksi mietimme bioteknologian ja terveysteknologian esittelyä Second Lifessä. En ole vielä lämmennyt 2nd Lifelle, mutta pitäisi ehkä tutkia…

Kello 11: Yritän selkiinnyttää ajatuksiani talotehtaasta. Saan viestin Sepolta.

Kello 12: Pikalounas. Mitä me söimme? Jotain kevyttä.

Kello 13: Skypessä Sepon kanssa „Open Innovation ja Co-Creation“ keskustelu. Onnistuimme muutaman umpisolmun avaamisessa. Olemme edistyneet kahden vuoden aikana. Pohdimme projektinhallinnan tietoturvaa ja varmuuskopiointia. Pientä viilausta tarvitaan.

Kello 14: Kirjoitin kommentteja Leirituliin talotehtaasta. Tavoittelemme laajaa kokonaisuutta ja Sepon kommentit olivat teräviä ja oikeita. Kyseessä on integroitu kokonaisuus.

Kello 15: „Vie kirjeet pikana postiin“, Irja pyytää ja tuntia myöhemmin, muutaman puhelun jälkeen „pikakirjeet“ lähtivät Loviisasta eteenpäin.

Kello 16: VT1000 projekti nytkähtää eteenpäin. Siitä ei sen enempää. Viikon päästä olemme viisaampia.

Kello 17: OK:lla uusi DI-mahdollisuus. Hyvä, kannatan langatonta hanketta, se kuulosta hyvältä.

Kello 18: Tarkastelen Kymenlaaksoa ja Kaakkois-Suomea pitkässä kirjeessä, jonka juuret juontavat jouluun 2006 – ja vuoden 2005 VT6.

Kello 19: Pitää laatia vielä kahden sivun mittainen Biotouch rahoitusmalli huomiseksi. Onkohan Juha matkoilla?

Kello 20: Tekemättömien asioiden listalla on vielä „Yritys 2.0 Virtuaaliset Organisaatiot 1970-2010“ editoiminen. En saa sitä tänään valmiiksi. Ehkä huomisesta löytyy rakonen. Haluaisin sen pois käsistäni ja Toni haluaisi julkaista osuuteni. Arki on armotonta menoa, keskittymistä vaativa kirjoittaminen kärsii, pikakommenttia tulee suollettua lonkalta.

Kello 21: Työntäyteinen päivä todennäköisesti päätöksessä. Aamulla lasken, paljonko tunteja kertyi.

Kello 22: Excel-rahoitusmalli valmiina. Sehän onnistui oletettua nopeammin.

Kello 23: Kolmen sivun mittainen yritysjalostamo-malli saa muodon.

Kello 24: Kokonaisuus oikoluettuna matkaan. Myöhemmin huomaan vielä kirjoitusvirheitä. Mutta työ on tehty. Puolentoista vuoden pituinen kehitysprosessin saaminen uudelle tasanteelle tuntuu hyvältä. Väsyttää, aika panna pillit pussiin, huomenna uudet kujeet.

2 Kommentare zu „Bloggajan Päiväkirja

  1. helanes, olen kirjoittanut niin paljon tekstiä, tarjouksia ja työkaluja viimeisen kuukauden aikana, että päätin tutkia eilisen kulkua, joka veny työpäiväksi poikkeuksellisen pitkäksi.

    Tarvitsen kirjoittaessani ja uuteen aiheeseen liikkuessani välipuuhastelua ja KL bloggaminen toimii siirtymärituaalina. Sain eräänlaiseen päätökseen puolentoista vuoden mittaisen työn. Viime metreillä mopossa oli vain puolet Loviisan ydinvoimalan virrasta. Duracellit kestivät kuitenkin kirjoitusurakan loppuun. Tänään olen vain soitellut puhelimella, vastannut soittoihin ja kirjoitellut niitä näitä.

    Open Innovation -hengesssä kerron vielä, että huominen menee Kotkassa ja perjantaina Helsingissä. Eilen kuuntelin hauskaa podcastia, josta saattaa syntyä kirja. Siitä en voi paljastaa enempää. Päivä päättyi vasta 02:00 ja IK:n podcast-haastattelua kuunnellessamme nauroimme kippurassa. Tästä enemmän muutaman vuoden kuluttua. Kyllä siitä kirja syntyy. Se on nyt WSOY – tai Siltalan Veljekset! 😉

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s