Kurjuuttako kemijärveläisille!

Kurjuuden kauppaaminen on epäkiitollista puuhaa. Pääministeri Matti Vanhanen yrittää selittää kemijärveläisille, että „Kekkonen on kuollut ja kepun konstit ovat loppuneet“. Ihmisten pitäisi hyväksyä palkkien liimaaminen vaihtoehtoiseksi hommaksi.

TalSan puolella entinen sahamies kommentoi: „Se on aivan oikein että paperimiehiltä puolitetaan palkka, takavuosina kiristivät itselleen huippupalkat, jo tuolloin sanoin etteivät vain omaa oksaansa sahaisi ja niin siinä kävi, valitettavasti. Siihen sahaukseen kyllä nopeasti oppii ei siinä paljon kursseja tartte käydä, kaksi viikkoa riittää siitä minäkin läksin.“

Lausunto viittaa liimapalkkitehdasta vastustaviin kannanottoihin.

Vanhanen kohtasi Kemijärvellä hautajaissaattueen. „Massaliikkeen oli tarkoitus korostaa hautajaistunnelmaa jättämällä taputukset ja puheenvuorot väliin. Massaliike aikoi olla hiiren hiljaa pääministerin tuloseremonioiden yhteydessä kaupungintalon edustalla.“

YLE-uutisten mukaan Vanhanen yritti takoa „järkeä“ vastustajien päähän. „Sellun teon lopettaminen on hyväksyttävä, tilalle on saatava jotain uutta.“

Kepulle Kemijärven sellutehtaan lakkauttaminen on kipeä asia, koska Lappi on pitkään ollut tärkeä tukialue. Tämä päätös raivaa lisätilaa korpikommunisteille, joille kriisin pitkittyminen kunnallisvaaleihin asti olisi mannaa.

Stora Enso on Kemijärven ja Summan suhteen ollut nopealiikkeinen. Uutta tekemistä tarjotaan entisen tilalle. Ihmiset kaipaavat entisen aikojen Gutzetin pitkää ja kapeaa leipää, mutta, mistä joku taikoo liiketoimintoja, jotka taantuvan kolkuttaessa pyörivät voitolla tästä ikuisuuteen?

2 Kommentare zu „Kurjuuttako kemijärveläisille!

  1. “Kekkonen on kuollut ja kepun konstit ovat loppuneet”.

    Noo, ennemmin Saharasta loppuu hiekka kuin kepulta konstit. Ja entä sitten UKK:n ylösnousemus? Entä jos hän asuukin kuun pimeällä puolella tai on syväjäädytetty Walt Disneyn tavoin. „Kahta en vaihda, toinen on kepu ja toinen on UKK“, uudempaa kansanperinnettä, ilmaus kirjattu 27.1. klo 16.07.

  2. Aika aikaa kutakin.
    En yhtään ihmettele, vaikka paperiporukkaa kismittää joutua helposta hyvinpalkatusta vähän kovempiin ja kehnommin palkattuihin hommiin. Pääasia että jotain sentään saadaan tilalle. Jos ei löydy, niin sitten suon myötätuntoni.
    Bochum oli viimeisiä alan tehtaita niillä main. Sama siellä, kismittäähän se. Eikä Nokia todellakaan hoitanut fiksusti asiaa, Enso sentään vähän fiksummin.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s