Ruukki Group Venäjällä

Ruukki Group Sellutehdashankkeen vaikeudet Venäjällä

visualradiovisualradio said:

Ruukki Group sellutehdashanke Venäjällä on ajautunut vaikeuksiin. Tietääkö joku Jaikuja tästä? Kaipaan lisätietoja.

Uutta tietoa kello 14 Uutisissa. RG:n johtaja totesi, että hanke etenee ongelmitta.  

Olen ennustanut sellu- ja paperitehtaiden buumia Venäjälle. Ruukki Group teki rohkean siirron. Kuka tietää taustoja tästä hankkeesta? RG oli myös esillä yhtenä „Kemijärven pelastajana“.

Onko metsäteollisuuden investointeihin tullut uusi vaikeuskerroin, joka sekin alkaa „Venäjä, Venäjä, Venäjä…“

Tämä tapaus kiinnostaa minua. Kuka tietää?

 1. Puutullit
 2. Karvisen tehtaat
 3. Ruukki Group
 4. Opposition pelastuksen evankeliumi (mistä rahat?)

visualradio Moskovan alueen hallinto on jäähdyttänyt investointisopimuksen. Venäläiset haluavat alueelle myös paperitehtaan. Investointisopimus solmittiin Moskovan alueen kuvernöörin kanssa, joka kuoli auto-onnettomuudessa viime syyskuussa. Kyseessä on 400 miljoonan euron hanke. Venäläiset väittävät, että RG ei ole edennyt aikataulun mukaisesti. Puun käytön intensiivisyyttä on myös kritisoitu, kertoo YLE kello 12:06.

9 Kommentare zu „Ruukki Group Venäjällä

 1. „Ruukki Group teki rohkean siirron.“

  Muistaakseni Ariel-pesuaine ei tee ainoastaan puhdasta, vaan suorastaan syväpuhdasta. Ruukin ratkaisu ei ollut ainoastaan rohkea, vaan suorastaan uhkarohkea katsoen firman kokoa suhteessa investointiin, valmistusaikaan ja maan stabiliteettiin.

 2. Eilen yrityksen johto ilmoitti, „ongelmia ei ole“. Tämä tarkoittaisi sitä, että YLE:n uutinen on täyttä potaskaa ja minä levitän samaa sontaa.

  Arviosi uhkarohkeudesta allekirjoitan. Rohkea rokan syö, sanotaan. Annetaan savun laskea, ehkä tämä ei jää tähän.

 3. vanhanaikainen, kiitos vihjeestä. Metsä on „teollisuuspolitiikkaa“ ja eihän tuo tunnu mitenkään epäloogiselta, että venäläiset haluavat optiona paperitehtaan. Eiköhän tähän löydy innokkaita kumppaneita maastamme. Toinen asia on hakkuiden intensiivisyys alueella. Onko siitä kellään tarkempaa tietoa? Logistiset olosuhteet eivät Venäjällä ole Suomen veroiset. Metsäautoteiden rakentaminen on osa metsäteollisuuden infrastruktuuria. Puut on saatava vilhakkaasti ulos metsästä. Suomalaiset hakkuukoneet saavat puuta nurin ja korjuuketjut puut teiden varsille. Mutta, miten kaukana on ajokuntoinen tie?

 4. „Mutta, miten kaukana on ajokuntoinen tie? “

  Sanotaan, että sitä kauempana, mitä enemmän puuta ajetaan 😉 Meneväthän meikäläisetkin kylätiet joskus tilapäisesti huonoon kuntoon tiheästi ajavista rekoista. Siellä huonot tiet ovat puunkorjuun valtaväyliäkin, joitten pitäisi kestää tuhansia ja tuhansia rekan reissuja. Suomessa samaa kylätietä tuskin ajetaan vuodessa sataa kertaa enempää täydessä tukkikuormassa.

 5. Vanhanaikainen, hyvää päättelyä, „sitä kauempana, mitä enemmän puuta ajetaan“. Suomessa esimerkiksi Kemijärven puut ajetaan kohta Kemiin ja Ouluun. Aikaisemmin puuta tuli miljoonia kuutioita rajan takaa.

  Kirjoitan yhden yksityiskohdan muistiin. Rutsissa kaatui muutama vuosi takaperin „Göran“ ja „Hulda“ myrskyn aikana 75 miljoonaa kuutiota puuta, mikä tarkoittaa suomalaisista metsistä vuosittain hakattavaa määrää.

  Vastaavanlaisia puunkatomyrskyjä on Euroopassa tuhka tiheään. Milloin Global Warming tuo nämä „hakkuita edistävät myrskyt“ Suomeen?

  Ruotsin myrskyistä Turun Sanomissa.

 6. Hesari käsitteli Kostroman hanketta kahden palstan kirjoituksessaan tällä viikolla. Kostroman hallinnollinen alue syyttää suomalaista Ruukki Groupia vakavista sopimusrikkomuksista, joiden vuoksi Kostroma on yksipuolisesti päättänyt keskeyttää saha- ja selluinvestointia koskevan sopimuksen voimassaolon toistaiseksi.

  Tämä käy ilmi Kostroman virallisilta internet-sivuilta, missä on aiheesta kuvernöörin lehdistöosaston viime torstaille päivitetty tiedote.

  Ruukki Groupin toimitusjohtajalle Matti Vilkkulalle nämä tiedot tulivat yllätyksenä ja hänen näkemyksensä tilanteesta on toisenlainen. Hänen mukaan yhtiöllä on yhä juridisesti voimassaoleva investointisopimus saha- ja sellutehdasinvestoinnista.

  – Sopimus solmittiin 5/2007
  – Investoinnin kohdealue: Manturovo
  – Sahan oli määrä aloittaa 2008 lopulla
  – Sellutehtaan piti valmistua 2010
  – Investointi 900 miljoonaa ruplaa (25 miljoonaa euroa)
  – Rahaa on tullut vain 10 miljoonaa euroa

  Väärin on kostromalaisten mukaan myös se, ettei Ruukki Group aio maksaa veroja paikallis- ja aluehallinnon budjettiin ennen vuotta 2017.

  – Kuvernöörinä toimii Igor Sjulnjajev
  – Vilkkula toteaa, että verohelpotus on sopimuksessa

  Tiedotteen mukaan „Kostroma on huolestunut Ruukin käyttämästä raaka-aineesta. Havupuu olisi pois muilta yhtiöiltä, jotka parhaillaan ratkaisevat alueen sosiaalisia ongelmia, maksavat veroja ja luovat alueelle työpaikkoja.“

  Ruukki Groupille on luvattu käyttöön kuuden miljoonan kuution metsänhakkuuoikeudet 49 vuoden vuokrasopimuksella: „Tavalla tai toisella se puumäärä tähän sahan ja sellutehtaan muodostamaan kokonaisuuteen tarvitaan“, toimitusjohtaja Matti Vilkkula toteaa.

  Kuvernöörin mielestä olisi parempi aloitta Kostromaan saman tien myös paperitehdas eikä Ruukki Group ole ainoa sellutehtaasta kiinnostunut investoija. „Paras tarjoaja valitaan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä“.

  Vilkkulan nukaan jonkun „kolmannen osapuolen“ olisi mahdollista aloitta paperintuotanto. „Meidän kannaltamme on ihan tervetullut idea, että siihen rinnalle syntyisi paperiulottuvuus.“

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s