Sotkamosta Aaton Aattoa

Kello on vähän ennen aaton aattoa. Saavuimme Sotkamoon kello 21:30. Sen jälkeen olemme viritelleet tänne joulua, valaistusta ja tunnelmaa.

Läksimme aamulla varhain Loviisasta, joka tuntui ilmastonmuutoksen symbolilta. Aurinko paisto ja mittari oli selvästi plussan puolella. Autoa pakattiin paitahihaisillaan.

Kuopion korkeudella taivaalla paistoi keskellä päivää täysikuu. Kauppareissujen jälkeen maisema pimeni, kuu paistoi taivaalta.

Sotkamossa kiittelimme kuntalaisten, yrittäjien ja kunnan jouluvalaistusta. Tuntui siltä, että olimme palanneet eurooppalaiseen turistikaupunkiin matkaa sävyttäneen pimeyden jälkeen.

Toinenkin ero havaittiin. Ulkona oli hyytävän kylmää, ei vielä mitään miinus kolmenkymmenen pakkasta, mutta „ilman raappahousuja“ pihalla jouluvalojen rakentaminen tuntui luissa ja ytimissä.

Onko ilmastonmuutos sittenkin kaupunkilegendaa? Rinteet toimivat Vuokatissa. Lumi lienee tykki-, muttei tykkylunta.

Maa on osittain valkoinen, järvi on osittain jäässä, mutta viime vuoteen verrattuna, tilanne näyttää toisenlaiselta. Viime vuonna järvellä saattoi Tapanin-päivänä hiihdellä. Nyt pitäisi varustautua osittain vesisuksilla.

Snowpolis-hankkeesta oli hienoja kirjoituksia paikallisissa lehdissä ja kirjoitan siitäkin joululoman aikana.

Sauna pantiin lämpiämään. Toivotan kaikille Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta. Katsotaan, selviääkö etelän mies Sotkamon reissusta lyhkäsillä kalsareilla, vai pitääkö käydä keskustan kaupoissa ostoksilla?

Veikkasimme väärin vaatetuksen suhteen. Kuvittelimme, että täällä on syyskuinen sää. Äsken palelimme oikein kunnolla pihalla, kun asensimme jouluvaloja. Saunaan, saunaan suomalaiset. Voikaa hyvin.

5 Kommentare zu „Sotkamosta Aaton Aattoa

  1. Kiitos, kiitos, tulimme äsken viimeiseltä ostosreissulta. Vain riisipuuron „siemenet“ jäivät ostamatta, mutta onneksi saimme välitettyä kännykkäviestin Kajaaniin kahdelle tulijalle, joiden kissat ovat tällä hoidossa. Jouluaamu alkaa riisipuurolla. „Kirkolle“ mennessä katselimme (matkaa 2 km), että Vuokatin rinteet ovat laskettelukunnossa. Hyttysen kokoisia laskettelijoita tuli rinnettä alas. Hiukan on pakkanen hellittänyt, mutta valkoinen vaikutelma säilyy.

    „Inga lunda, inga lunda“, sanoo ruotsalainen. „Hjulen är nära“, sa föriga bisin när han lå´undi tågin (Itäuusmaalaisia joulu-aiheisia tarinoita sinne etelään viihdykkeeksi. Voikaa hyvin, pitkää toisistanne huolta.

    Rauhallista Joulua!

  2. Hakukoneoptimointi yhtiön, Menestystarinat on sähköisen markkinoinnin asiantuntijayritys. Tehtävämme on auttaa asiakkaitamme parantamaan liiketoimintaa verkossa tarjoamalla tutkittua tietoa internetin mahdollisuuksista ja hyödyistä markkinoinnissa sekä suunnittelemalla toimenpiteitä yrityksen tavoitteiden saavuttamiseksi kustannustehokkaasti.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s