Uppsala En Finne Igen

„Suomalainen ei puhu eikä pussaa“ mielikuva rakoilee Ruotsissa. Uppsalassa havaittiin hiljattain kaksi suomalaista puhumassa Suomea keskenään. Tästä suivaantui sikäläisen sossuviraston korkein johto, he päättivät kieltää Suomen kielen käytön työpaikalla.

Management by Perkele toimi jälleen. Uutisissa kerrottiin äsken, että ruotsalaiset vellihousut perääntyivät, kun suomalaiset osoittautuvat sekä puheliaiksi, että kirjoitustaitoisiksi. Vastineita satoi Uppsalan kaupungin palvelimelle sähköpostien ja verkkoviestien muodossa niin, että hurreilta meni pupu pöksyyn.

Meillä on pitkään ollut ongelmia Venäjän suuntaan. Puutullit kaatavat meillä tehtaita yksi toisensa jälkeen. Venäläiset rekat rakentavat jonoja maanteillemme. Ulkopolitiikkaamme on sävyttänyt Venäjä, Venäjä, Venäjä.

Ruotsi, Ruotsi, Ruotsi ulkopolitiikka nousee keskiöön ja joudumme miettimään liittymistä Natoon uudelta pohjalta. Veli Venäläisen kanssa tulemme ehkä sittenkin toimeen.

Virolaiset voivat nimittää meitä „poroiksi“ ja norjalaiset saavat vääntää meistä Pekka-vitsejä, mutta tämä, että ruotsalaiset haluavat hiljentää kalevalaisen kielivähemmistönsä, pakottaa meidät sapelinkalisteluun. Kossupullo takataskussa ja hirvikivääri toisessa etenemme tämän episodin jälkeen paikalliskaartien sotaharjoituksissa idästä kohti länttä.

– Hakkaa päälle Suomi-poika, ettei Hurrit meitä voita.

4 Kommentare zu „Uppsala En Finne Igen

  1. Tuo hakin ehdotus taitaa olla peräisin Spede Pasasen elokuvasta / TV-showsta. Pasanen oli viisas mies, joten ehdotusta kannattaa pohtia. Uusi linja on siis jokin Pasesen-hakin linja. Aikoihin meillä ei olekaan ollut mitään Sprengtportenin – Armfeltin -Mannerheimin – JKP:n – UKK:n linjaa. Ja toki sossun ASIAKKAAT saavat käyttää äidinkieltään. Ei pidä erehtyä menemään töihin!

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s