Managment By F-Word

Takapiru asettui omassa blogissaan Ylen johtaja Mikael Jungnerin tueksi. Jannekin näyttää kirjoittaneen samasta aiheesta. Minullakaan ei ole mitään miestä vastaan. Jugner on puhunut viisaasti TV:n aseman murenemisesta. Kymmenen vuoden kuluttua „ehkä perinteistä TV:tä ei enää ole“.

Kommentoin tässä suomalaista johtamista hiukan laajemmin.

Jungner lopetti nuorten „Fucking kanavan, so what“ kommentillaan ja saa nyt lunta tupaan. Digi-TV:n katsojaluvut ovat romahtaneet 50 000 ja musatalon kustantaminen meni muusiksi. YLE:läiset vinoilevat jopa kalliista häämatkasta.

Nokialla veteen johdettiin paskavettä ja pasiliskojen detektointiin käytettiin kaupunkilaisia ikähaitarilla kehdosta hautaan. Kaupunginjohtaja „pyytää anteeksi“ ja huomio saatiin mediassa siirrettyä laittomaan venttiiliin. Vikaa on kuitenkin laajasti ottaen koko systeemissä. Nokia ei ole ainut. Vesijohtojen johdossa on enemmän mätää kuin mitä tiedämmekään.

Stora Enso lähti isosti Amerikkaan muutama vuosi takaperin. Tänä syksynä sieltä tultiin maitojunalla takaisin. Tappiota kertyi muutamassa vuodessa 0,8 miljardia euroa ja lisäksi oston ja myynnin välinen pitkä miinus — muistaakseni puolitoista miljardia euroa.

Suomalaiset yritykset opittiin 80-luvulla tuntemaan „medbestämmande rätt“ Ruotsissa „Management by Perkele“ tyylistään. Olemmeko nyt luomassa uutta Management by Fucking around käytäntöä?

Lopulta MBP = management by perkele tuotti hyvää tulosta. Nokia nousi, Ericsson laski. Milloin MBF = management by fucking around johtaa seuraavaan suomalaiseen menestysaaltoon?

3 Kommentare zu „Managment By F-Word

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s