Katinkulta 2.0 Sotkamo Vuokatti

„Toinen Katinkulta Sotkamoon“, uutisoi Kainuun Sanomat 11. lokakuuta 2007. Sadan miljoonan euron investoinnit suunnitteilla itärinteille.
Sotkamosta on muutamassa vuosikymmenessä kehittynyt merkittävä matkailupitäjä. Vuokatissa käy tänä vuonna 480 000 matkailijaa. Tavoite on 800 000 matkailijaa 2012 mennessä.

Vuoteen 2012 mennessä Vuokattiin investoidaan 200 miljoonalla eurolla. Summa sisältää muun muassa 20 miljoonan euron investoinnit Itärinteelle. Itärinteille on lisäksi suunnitteilla myöhemmin tehtävät 80 miljoonan investoinnit. Yhteensä sadan miljoonan euron investointeja kuvataan Katinkullan kokoiseksi hankkeeksi.

Meillä on toinen toimisto Itä-Uudellamaalla, Loviisassa. Loviisa on idyllinen merikaupunki Suomenlahden rannikolla, 87 km Helsingistä itään, Helsinki-Pietari -tien varrella. Kaksikielisessä kaupungissa asuu 7400 asukasta. Tunnusomaista Loviisalle ovat 1700-luvulta säilyneet linnoitukset, vanha puukaupunki ja 1800-luvun keskusta.

Loviisakin profiloituu kesäiseksi matkailukaupungiksi, mutta petipaikoilla mitattuna Loviisa on lähinnä läpikulkupaikka, jossa turistit käyvät pika-pikaa torilla berliini-munkkikahvilla ja jatkavat matkaansa. Hotellikapasiteettia on vähän.

Vuokatissa on nyt 7 000 vuodepaikkaa. Vuosi sitten määrä oli tuhat pienempi. Kaavoitus oli pitkään Vuokatin investointien jarruna. Nyt tämä este on poistunut. Kaavoitus mahdollistaa kapasiteetin nostamisen 12 000 vuodepaikkaan.

Vuokatin tuore investointilista sisältää 21 kohtaa. Esimerkiksi Katinkultaan 25 miljoonan euron investointi tuovat yhteensä yli tuhat vuodepaikkaa. 42 lomahuoneistoa valmistuu vuoden 2007 puolella. Lisäksi rakennetaan 35 uutta lomahuoneistoa myöhemmin ja hotellia laajennetaan. Katinkullan hotellin laajennus alkaa ensi keväänä.

Degerbyn kaupunki perustettiin raja- ja linnoituskaupungiksi 1745 Degerbyn ratsutilan maille. Nimen Loviisa kaupunki sai kuningas Adolf Fredrikin vierailun yhteydessä 1752. Kuningas mieltyi kaupunkiin ja nimesi kaupungin Loviisaksi puolisonsa kuningatar Lovisa Ulrikan mukaan.

Sotkamon kunta, Suomen paras kunta, imagotutkimusten kärjessä. Sotkamon hyvä imago perustuu muun muassa vapaa-ajanviettomahdollisuuksiin, elinkeinoelämän kehittämiseen ja kunnan kehittämisaktiivisuuteen. Sotkamolaisessa tekemisen meiningissä yhdistyvät päättäjien, yritysten ja kuntalaisten voimavarat. Sotkamolaisesta toimintatavasta on tullut käsite! Asukasluku 31.12.2006 oli 10 728 henkilöä.

Kaupungin elämä on kesäisin vilkasta. Laivasillan alue ja Svartholman merilinnoitus ovat sekä matkailijoiden, veneilijöiden että paikallisten asukkaiden suosimia kesäkeitaita. Suosituimmat kesätapahtumat ovat Sibeliuspäivät, Kuningas saapuu Loviisaan – viikonloppu 1700-luvun hengessä, venefestivaali Small Ships‘ Race, Rauhanfoorumi, Wanhassa Wara Parempi ja kesäravit.

Loviisa luottaa menneeseen ja toivoo Ruotsin kuninkaan paluuta. Lovisa-dagen toistaa 1700-luvun rituaaleja. Sotkamon strategia on nykyaikaisempi. Tavoitteet suuntautuvat tulevaisuuteen. Luontoa, osaamista, matkailua ja urheilua on yhdistetty ja näin matkailusta on kehittynyt ympäri vuoden pörräävä business.

Snowpolis Vuokatti on ainutlaatuinen puhtaan luonnon ja maamme monipuolisimman harrastus- ja lomamaailman keskellä toimiva kansainvälinen teknologiapuisto, joka on erikoistunut hyvinvointiin, liikuntaan ja ympärivuotiseen talveen. Polis-ajattelun mukaisesti Vuokatin osaamis- ja yrityskeskittymä tähtää pienten ja keskisuurten yritysten perustamiseen, laajentamiseen ja kehittämiseen.

Talvinen Loviisa tarjoaa elämyksiä niin kulttuurista kiinnostuneille kuin ulkoilmassa viihtyvillekin. Kulttuurinälkäisille on tarjolla taidenäyttelyitä, kirkkokonsertteja ja elokuvia. Aurinkoisesta pakkaspäivästä voi nauttia pilkkimällä tai hiihtämällä Loviisanlahden jäällä – tai pulahtamalla avantoon. Penkkiurheilijat voivat seurata vaikkapa salibandyä, jääkiekkoa tai hiihtoa.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s