Metso Paper vähentää parisataa

Suomessa paperikoneiden tekemiseen tarvitaan jatkossa entistä vähemmän porukkaa. Koneiden kysyntä siirtyy Kiinaan, Intiaan ja Aasiaan. Metso Paper vähentää vuoden 2008 alussa 170-220 henkilöä työvoimastaan.

Sieltä [kaukomaista] löytyy nykyään myös alihankintapalveluja, konepajoja ja rautakouria. Suunnitelu jää edelleen tänne, mutta ilmeisesti valmistusta ja alihankintaa valuu jatkossa toimituskohteiden läheisyyteen. Halusimmehan mekin aikoinaan Hornetin vastakauppoja.
Suomalainen metstäteollisuuden pomot rakentavat maantiekarttoja tulevaisuuden menestystarinoihin. Näemme omassa think-tankissa selviä merkkiä tulevaisuuden suunnista, mutta muutokset eivät tapahdu hetkessä. Paljon virtaa vielä vettä sellu- ja paperitehtaiden putkissa ennen kuin uudet vempeleet ja vermeet tulevat käyttöön.

Metsäteollisuus r.y.:n toimitusjohtaja Anne Brunila patistaa metsäsektoria innovoimaan, mutta pääomaintensiivisen teollisuuden suuntauksia ei käännetä hetkessä. StoraEnso tekee varmaan oikein vähentäessää velkataakkaansa, jotta pystyisi suuntautumaan uuteen.
Tulee mieleen Nokian tilanne 90-luvun alussa, jolloin se telkkaritehtaita Euroopasta ostamisen jälkeen oli polvillaan, talous rapakunnossa ja pääjohtaja teki itsemurhan. Onko metsäteollisuus nyt samassa jamassa? Onko olliloita tarjolla? Mihin pitäisi keskittyä?

Missä ne tulevaisuuden mahdollisuudet luuraavat? Pitääkö palata tikkuviinan keittoon? Onko ideoita, havaintoja, keksintöjä kaapissa? Nyt niitä tarvitaan.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s