Mikroblogi autoosi

Myönnetään, en ole erityisen hyvä matkapäiväkirjan pitäjä. Usein autossa ei ole kynää ja paperia jolle kirjoittaa, joten joudun muistelemaan reitit ja hakemaan etäisyydet netistä. Karttasivustojen mistä – minne etäisyydet ovat ilmeisesti tarkkoja, mutta työ on takautuvaa ja oletettavasti merkintöjä unohtuu.

Perinteistä sinikantista matkapäiväkirjaa en ole käyttänyt kymmeneen vuoteen, koska se unohtui aina väärään laukkuun tai toimiston pöydälle.

Mikroblogausnäppäimistön asentaminen autoon muuttaisi kaiken. Kirjoittaisin kiltisti muistiin tekemäni matkat ja muutakin tietoa. Milloin lisäsin öljyä? Tietoja auton kuntoon liittyvistä asioista. Muistutuksia huoltorajoista ja katsastuspäivät. Noteeraisin reitin varrella olevat parhaimmat sumppi- ja lounaskohteet.

Autoblogin ideana olisi kerätä vain autoon ja autoiluun liittyvää tietoa. Tarvitsisin vain näppäimistön ja pienen mustavalkoisen tekstinäytön. Mutta laite ei saa olla irrotettavissa, koska silloin se on varmuudella työpöydälläni matkalle lähdettäessä.

Tiedon siirtäminen tapahtuisi USB tikun tms. avulla. Myönnetään, että tämä operaatio mahdollistaa tikun unohtamisen, mutta siinähän voisi käyttää kahta vaihdettavaa tikkua.

Mikroblogien suosio kasvaa. Milloin saamme tuotteita, joiden kanssa voimme kommunikoida? Automuistion hinnaksi ehdottaisin 30 – 50 euroa.

Voisiko tällaisen hakkeroida käytöstä poistetusta kännykästä? Ei, haluan kätevän näppäimistön.

En kaipaa langatonta tiedonsiirtoa, ei mitään erityispiirteitä, pelkästään kiinteää asennusta ja helppokäyttöisyyttä? Onko tällainen tuote tehtävissä? Onko näitä olemassa?

Helge V. Keitel digitalvillages Digitizing things make them to talk to you at a shop. RFID, Near Field Communication and Read/Write info to make products twitter in shops.

Helge V. Keitel digitalvillages Anyone installed a microblogging device in car? Good to have a simple device to log all things related to car and travel expense report.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s