Ciscon CEO Web 2.0

Ciscon pääjohtajan mielestä Web 2.0 kehitysnäkymät ovat myönteisiä. Olli-Pekka Kallasvuon eilinen lausunto Nokian halusta Mobile Internetin keskeiseksi toimijaksi viittaa samaan.

Nokia pyrkii sisällön tuottajaksi, mutta varoo astumasta operaattoreiden varpaille. Tavoitteena on parempien palvelujen tuottaminen yhteistyössä.

„Internetin toisessa vaiheessa yhteistyö lisää tuottavuutta dramaattisesti“, kommentoi Cisco yhtiön pääjohtaja John Chambers.

Miltä Web 2.0 ja sosiaalisen median kuviot näyttävät Suomessa? Löytyykö meiltä Nokian lisäksi tulevaisuuden tekijöitä. Jaiku on suomalainen Web 2.0 palvelu, jolla on käyttäjiä rajojen ulkopuolella. Twitter ja Jaiku kalastavat samoilla vesillä. Vilkkaudessa Twitter on niskan päällä, mutta Jaiku on alustana monipuolisempi ja aktivistien kirjo on suurempi.

Cisco kuitenkin uskoo Web 2.0:n lisäävän sekä verkkolaitteiden että sovellusten kysyntää. Kasvun moottoriksi yhtiö ennustaa erityisesti verkon videopalveluita. Videopalveluiden kasvu tietää hyvää Ciscon kaltaiselle infrastruktuurin rakentajalle.

Olemme matkalla kohti liikkuvaa kuvaa. Milloin me Kauppalehden pressolaiset ryhdymme tuottamaan päivittäisiä videoita ja podcasteja arkisesta eläimistämme? Missä luuraavat lyhyen, muutaman minuutin, formaatin akikaurismäet?

Sosiaalisen median tulevat menestyjät tarvitsevat miljoonia aktiivisia käyttäjiä. Menestyvien yhteisöjen rakentamisesta tulee taidelaji. Suurinta muotia tänä kesänä edustaa Facebook. Vuoden kuluttua hehkutamme 3D Second Lifea.

Kaikkea sitä, mikä vipeltää Web 2.0 ja tulevaisuuden verkoissa ei ehdi käyttää yhden elämän aikana. 7/24/365 ei enää riitä. Tarvitsemme tueksemme toisen elämän. Paljonko niitä oli kissalla? Kuka kauppaa jatkoaikaa?

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s