Tuottaako Web 2.0 roskaa?

Kiistelty amerikkalainen Web 2.0 kriitikko Andrew Keen esiintyi Berkley’n Always on seminaarissa, jota voi seurata netissä, että Web 2.0 tuottaa paljon roskaa. Bloggaajat hän runttaa keskinkeratisiksi amatööreiksi, jotka runsaudellaan ovat tuhoamassa vakiintunutta korkeakulttuuria ja julkaisutoimintaa.

Andrew Keenin mielestä kaikki bloggaajat eivät ole huonoja, mutta 70 miljoonassa blogissa ei hänen mielestä löydy hirveästi uutta. Hänen mielestä New York Timesin luotettavasta journalismista ei voi luopua, Wall Street Journalin kaltaiset business lehdet ovat välttämättömiä.
Mister Keenin kirja „the cult of amateurism“ saa myös kannatusta. Monen mielestä hänen sanomansa on lukemisen arvoinen, mutta näkökulma on kärjistynyt ja kapea. Linjanvalinnallaan Andrew Keen hankkii rutkasti näkyviä seminaariesiintymisiä.
Lisätietoa Andrew Keenin kommenteista löytyy tästä osoitteesta.

Olen törmännyt hänen kannanottoihinsa aikaisemminkin. Kriittiset näkökulmat ovat aina arvokkaita. Ehkä tästä hyötyä pienelle suomalaiselle business-bloggaaja porukalle. Mutta arvon neidit, rouvat ja rouvat „Keep up the good work“. Uskon sosiaalisen median, blogien, wikien, facebookien, twittereiden, jaikujen ja ties minkälaisten alustojen tarpeellisuuteen. En seuraisi Kauppalehteä tai Taloussanomia yhtä tiiviisti ilman teitä. Olemme kaikki valloittavan hyödyllisiä!

Keen’s larger point, which I think merits consideration, is not the rise of user-generated content per se, but the possibility it will overwhelm the kind of managed, edited, fact-checked and, dare I say, more reliable content that more traditional publishers provide.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s