Facebook ja Second Life

Onko Facebook lelu, ajanhaaskausta, yksi sosiaalisen median alusta lisää? Ken tietää? Kauppalehden porukoille on luotu oma ryhmä Facebookin Mikko Arevuon toimesta. Jokainen voi testata „pärstäkirjaa“ Kauppalehden aktivistien kanssa. Linkki KL Facebook osastolle.

Saksalainen Siemens ilmoittaa, että 6 000 siemensiläistä käyttävät Facebookia kansainvälisen yhteistyön välineenä.

IBM, Intel ja monet muut amerikkalaiset suuryritykset käyttävä Second Life alustaa kokousten pitämiseen.

Moniko suomalainen suuryritys käyttää näitä sosiaalisen vuorovaikutuksen alustoja?

Olemme KL ja Omasanassa keskustelleet suomalaisen metsäteollisuuden tulevaisuudesta ja kehittämisestä. Miten tikukeittäjät ovat paneutuneet virtuaalisten maailmojen soveltamiseen?

Mitä arvelette? Sosiaalistummeko me suomalaiset kommunikoimaan verkossa? Miten sujuu twitterointi, small talk ja jaikuaminen kolmen vuoden kuluttua?

Alustoja on tarjolla pilvin pimein. Valinnan kohdistaminen oikeaan alustaan säästää aikaa. Tällä hetkellä kuumia nimiä ovat Facebook ja Second Life. Facebookia olen käyttänyt lyhyen aikaa, mutta toinen elämä on vielä kokeilematta.

TechCrunch: „Siemens already has 6000 employees using Facebook, with plans to deliver exclusive Facebook apps for employee use in the future. According to Robert Scoble, Facebook could well become an substitute for Siemen’s corporate intranet. Facebook is also growing in popularity as a business networking tool.“

Scoble's Link Blog scobleslinkblog Microsoft On Facebook: 17,802 Strong –

Helge: That’s not bad. We don’t have any statistics from Finland. What about Nokia?

4 Kommentare zu „Facebook ja Second Life

  1. Totta puhut, doom. Sama pätee muihinkin yhteisöihin. Mies-martat, leijonat, rotary’t yms. piirijärjestöt edellyttävät rituaaleja. Pelkällä jäsenmaksulla yhdistyksistä ei saa mitään irti. Hyöty tulee toiminnan ja tekemisen kautta.

  2. Piti maailman niin virtualisoitua. Ja kuitenkin liikemiehet ja johtajat matkustelevat enemmän kuin koskaan. Matkustaessa pelannevat tietokonepelejä tai pasianssia.

  3. Totta, moni ajaa mersunsa, audinsa, bemarinsa vaihtokuntoon muutamassa vuodessa. Kilometrejä kertyy yhtä paljon kuin ammattiautoilijoille ja taksikuskeille. Sen päälle lennot ja hotelliviipymiset. Vielä pitäisi ehtiä johtaa omaa yritystä, kehittää, innovoida. Olemme vielä kaukana virtuaalisten organisaatioiden ihanneyhteiskunnasta. Pääsemmekö koskaan edes lähelle? En ole varma. Ehkä jotkut harvat.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s