Googlen tähtäimessä langaton

Google tähtää Internetin ja mobilen yhdistämiseen. Operaatio käynnistyy USA:ssa. Kuvioon kuuluu mahdollisesti myös Google Phone, kannettava Internet-puhelin.

Internetin ja Mobilen yhdistäminen avaa huikeita uusia business-mahdollisuuksia. Yhdistäminen edellyttää nykyistä parempaa yhteistyötä operaattoreiden kanssa. Googlen lupauksen liittyy opertaattoreista riippumaton post-PC laitteiden hankinta.

Googlen langaton avaus saattaa tasoittaa muidenkin toimijoiden tietä Web 2.0 ja Mobile 2.0 yhdistymiseen. Nokian USA:n raitti saattaa tasoittua saman tien.

Kuluttajan näkökulmasta olisi parasta jos nämä kaksi maailmaa muuttuisivat yhdeksi ja samaksi. Olennaista on tietenkin palvelujen käytön kustannustaso.

Perinteinen mobile-puhuminen ja surfaaminen on erittäin kallista ja toivottoman kallistaa oman kontaktikohteen ulkopuolella tai ulkomailla.

Google asettuu tavallisen kuluttajan rinnalle ja lupaa halvempaa avointa ja mainostuettua käyttöä tulevaisuudessa.

2 Kommentare zu „Googlen tähtäimessä langaton

  1. Lypsävät tyhjäksi nykyisen teknologian ja uusi tulee kohta massakäyttöön. 2010 langaton ja internet on yhtä samaa. Nyt Elisa mainostaa „kuvan lähettämistä kännykällä“ suurena uutuutena. Netissä voi lähettää kokonaisia albumeja. Pienellä ruudulla ja liikkuvuudella rahastetaan, mutta massakäyttö edellyttää huomattavasti suurempaa joustavuutta ja taloudellisuutta. Mobilitoiminta on vielä oman maan tai toimiston / asunnon ulkopuolelta kallista…puhelusi lomakohteesta maksavat maltaita (roaming).

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s