Työmiehen Päiväkirja

Jeremy Rifkin, president of the Foundation on Economic Trends, on kirjoittanut kirjan työn loppumisesta. Hänellä ei ilmeisesti ole ollut mielessä omakotitalon tain kiinteistön omistajia. Rifkin tarkoitti palkkkatyötä.

Pitkä kuuma ja sateinen kesä(loma) on mennyt työn merkeissä. Olen pari päivää sahaillut 80 cm pituisia pätkiä uuteen puutarhakonstruktioon, joka on osa laajempaa puutarhan uudistusprojektia. Eikä tässä vielä kaikki. Suunnitteilla on uutta terassia ja rantarakentamista. Työn loppumisen uhka on edelleen kaukana horisontissa.

Sähköiset työkalut nopeuttavat työn tekemistä, mutta toisaalta ruokahalu kasvaa syödessä. Uusia suunnitelmia syntyy solkenaan. Talvellakin riittää tekemistä. Aina on korjattavaa, uusittavaa ja muutettavaa.

Ensi kesästä voi jo nyt ennakoida työntäyteistä, koska etupihalle on valmisteltu laaja uudistustyötä. Työmies on näkkileipänsä ansainnut. Istun kahvitunnilla hetken läppärin näppäimissä ja kirjoitan omaa työmiehen päiväkirjaani. Fyysinen työ antaa vaihtelua koneen ääressä istuvan kaappinörtin arkeen.

Tämä puutarhan uusimistyömaa on esimerkkinä laajemmasta trendistä. Ihmiset panostavat piha- ja ulkorakentamiseen entistä enemmän. Olemme myös pohtineet uusia puutuotealan tuotteita ja palveluita omien kokemustemme pohjalta. Näistä enemmän ennen lumien tuloa.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s