Sosiaalinen Media Euroopassa!

Loic Le Meur on tunnettu ranskalainen bloggaaja ja sosiaalisen median business soveltaja. Hän twitteroi ja bloggasi eilen USA:n ja Euroopan eroista.

Hänen koko kirjoituksensa löytyy tästä: How important is soical media in Europe?

Hän maalaa blogissaan melko tarkan kuvan eroista ja eurooppalaisen jälkeen jääneisyyden sysitä. Kieli, kulttuuri, ja kansalliset rajat erottavat eurooppalaisia enemmän kuin EU-puheista voisi päätellä.

Yhteistä meille eurooppalaisille ovat suuret erot: L a D i f f é r e n c e.

Bloggaaminen tekee meillä vasta tuloaan ja mikrobloggaajia meillä on vain vähän. Mutta olemmehan muuten digitaalisesti ja mobiilisti edistyksellisiä. Mobile Cowboy ehkä tietää Jaikun yleisyydestä suomalaisten keskuudessa.

Jakuini: http://visualradio.jaiku.com/

Twitterini: http://twitter.com/digitalvillages

Mitä hyötyä näistä sosiaalisista blogeista, jaikuista ja twittereistä on? Mikroblogit (onkohan termi oikein) ovat nopeita ja on mahdollista seurata suuren joukon lyhytviestejä. Mikroblogit sopivat tähän levottomaan ja kiireiseen aikaan.

Kiireen lisääntymisestä on puhuttu niin kauan kuin muistan, joten nyt on tosi kiire ja kymmenen vuoden päästä mennään hyperinä. Ehkä silloin twitteroidaan vain moikka moikka ja tunnistin kertoo, missä mennään. Tietenkin kamerat ja mikit rekisteröivät kaiken tekemisemme ja tietokannoista voi poimia makupaloja jokaisen digitaalisesta elämäntyylistä.

Janne kyselee kumpi voittaa – Presso vai Omasana? Mielestäni molemmat voittavat. Bloggaaminen on meillä vasta aluillaan ja talouslehdet hyötyvät myös kansalaisjournalistien panoksesta ja me bloggaajat saamme mielipiteemme julki. Aktivistit bloggaavat useilla alustoilla. Verkkoväki ovat levottomia: aina säntäämässä uuden perään. Yleistin tässä omia tuntojani.

Silloin digitaalinen elämä on laiffii!

5 Kommentare zu „Sosiaalinen Media Euroopassa!

 1. Laif on laiffii.

  En tältä istumalta usko, että digitaalinen laiffi on koskaan laiffii.

  Minäkin olen koko ikäni kuullut ja itsekin propagoinut muutosnopeuden geometrista sarjaa. Mutta jossain kulkee raja, nopeutta ei voi lisätä. En väitä, että olemme rajan jo saavuttaneet, en myöskään että emme ole. Mutta jossain on raja, ihminen ei koskaan juokse satasta yhteen sekuntiin.

  Jossain vaiheessa kiire kääntyy itseään vastaan. Se ei edistä, se tuhoaa. Kaikkia ihmisiä ei kiire edes kosketa samalla tavalla. Jos teet sitä mistä tykkäät eniten maailmassa, jaksat varmasti kauemmin. Ja kuulut onnelliseen vähemmistöön. Mutta jossain on raja, silloinkin.

  Nuori jaksaa kauemmin kuin vanha. Mutta nuorestakin tulee joskus vanha. Ja vanhan maailman väestönkasvu on taittunut.

  Kannattaisiko meidän yrittää pysähtyä? Nytkö? Tai ainakin hiljentää vauhtia? Vai haluammeko jättää kalvavan kiireen perinnöksi lapsillemme ja lapsenlapsillemme?

 2. Ironisoin digitaalista elämää. Uskon, että sähköiset järjestelmät, oikein käytettyinä, voivat parantaa elämän laatua ja lisätä ihmisten onnellisuutta. Wau! tuo on jo laiffii.

  Vauhdin vähentämisen mahdollisuus piilee verkoissa, mutta urbaanit surffaajat ylittävät vielä kadun juosten.

  Uskon, että sovellukset kulkevat entistä inhimillisempään suuntaan, mutta käyttötavat ovat tietenkin henkilökohtaisia. Jokainen taaplaa tyylillään verkossakin.

 3. Olen kanssasi samaa mieltä kaikissa kommenttisi (3) kohdissa. Ja ihminenkin toki kehittyy ja nopeutuu ajan myötä.

  Minua häiritsee ehkä eniten kiireen vaara ihmisyydelle. Ja kiirekin on vain kysymys arvoista ja prioriteeteistä. Ehkä monikaan meistä ei osaa/uskalla tehdä omia valintoja vaan tekee sitä mitä uskoo trendin vaativan. Laatuaikaa, omaa aikaa, uraa, rahaa jne. jne. ja nopeasti. Kun ihminen itse ei nopeasti muutu, on itsensä ja lähimmäissuhteensa polttaminen todellinen vaihtoehto liian monelle. Vai onko?

  Toinen seikka, joka lienee aika henkilökohtainen. Osa meistä ei vain osaa hoitaa ihmissuhteitaan tai tehdä töitään digitaalisesti, verkoissa. Esimerkiksi itsekuuluun niihin, joille kotona netin kautta tapahtuva työnteko ei vain onnistuisi. Meitä on moneksi, onneksi.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s