Puhelinpula Pahenee Kaaokseksi USA:ssa

Ihmiset jonottavat kuin pula-aikana. Onko leipä loppunut? Jonoja ilmaantuu joka kaupunkiin. Todistammeko kapitalismin kriisiä?

Tällaista ei ole nähty sitten pula-ajan. Ensimmäisen öljykriisin aikana ihmiset jonottivat bensiiniä. Nämä eivät kanna kanistereita, mutta monella on makuupussi ja eväitä matkassa.

Suomalaisen näkökulmasta jonottaminen tuntuu oudolta. Ei meillä ole ollut tällaista sitten Interaktiivisen sataman osakkemyynnin alkua. Olemmeko todistamassa jotain vastaavaa? Otetaan selvää, mistä jonossa puhutaan:

Pariston kestoikä on valmistajan testien mukaan kahdeksan tuntia.

Lasinen näyttö ei naarmuunnu, toteaa toinen.

Multitouch! viehättää minua, siksi olen täällä jonottamassa, hihkuu joku.

Se on niin hyvän näköinen, kommentoi viehättävän oloinen naishenkilö.

Haluan katsella kuvia, videoita ja kunnella musiikkia.

Todistammeko uuden elokuvan julkistamista? Onko Paris Hilton vankilasta vapauduttuaan kloonattu ja esiintyy tuhansissa myymälöissä kautta maan minimekossa ilman pikkuhousuja?

Se soveltuu musiikin kuunteluun.

Wi-Fi alueella selailu on nopeaa ja vaivatonta.

Kahden megapikselin kamera, mutta ei MMS kuvansiirtoa.

Valittavissa 25 erilaista soittoääntä.

Langaton yhteys YouTubeen ja 10, 000 videota tarjolla.

Sähköpostin selailu on helppoa.

– Nettiselailu on siistiä.

Tarinointi jatkuu. Jonottajat ovat hyvin voivan näköistä väkeä, joukossa on monen rotuista, lihavia, laihoja, miehiä, naisia, tyttöjä ja poikia. Amerikkalaiset jonottavat puhelinta. Heille on vasta nyt valjennut, että kännykkä on kätevä laite.

2 Kommentare zu „Puhelinpula Pahenee Kaaokseksi USA:ssa

  1. iPhonesta taitaa tulla keräilykohde, tuskin sitä raskii käyttää. Oikeastaan jo pakkauksen avaaminen alentaa keräilyarvoa.

    Olenkin sitä tässä jo epäillyt, että Teikäläinen on päivitellyt touhua niin paljon, että taidat faktisesti seistä itse jonossa USA:ssa 🙂

  2. Sikäli mikäli jonon häntä ulottuu Sotkamoon. Kirjoitan aiheesta, koska sain historian hämärässä (1981) ensimmäisen toimeksiannon Applelta (Apple II markkinat Suomessa), käytimme Apple tietokoneita vuoteen 1995, jolloin siirryimme PC-maailmaan. Ranskassa meillä oli NeXT computer. Eniten minua kiinnostaa, miten tämä mediailmiö on paisunut näihin mittasuhteisiin. Tämä on mielenkiintoinen VIRTUAALISTEN ORGANSIAATIOIDEN kehittymisen näkökulmasta. Apple on kulttuuriltaan erittäin sulkeutunut yritys. Miten tämä ilmiö saadaan paisumaan tällaisiin mittasuhteisiin? Apple tekee jotain sellaista oikein, jota muut eivät vielä ole keksineet. Nokian N95 on monipuolisempi, se myy hyvin, sai hyvän vastaanoton, mutta se tuntuu tavalliselta smart phonelta. Amerikkalainen media on haltioissaan. USA oli pitkään EU verrattuna mobiiliuden kehitysmaa. Ehkä tässä on pelissä mukana myös amerikkalaisen hegemonian valtapyrkimystä?

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s