Nightwish Kitee Global

Harva yritys pystyy hallitsemaan julkisuuttaan ja markkinointiaan nettisivujensa kautta. Nightwishillä on laaja ja verkottunut kannattajakuntansa. Sopraano Tarja Turusen lähtöpassit Nightwishistä oli aikoinaan iso uutinen. Fanit ja aktivistit ovat saaneet uutta vettä myllyynsä.

Nightwish on suomalainen, Kiteeltä kotoisin oleva, vuonna 1996 perustettu sinfonista power metalia esittävä yhtye. Puolentoista vuoden tauon jälkeen yhtye nousee uudelleen julkisuuteen. Huomioarvo on säilynyt ja uutta levyä odotellessa voimme vain spekuloida, miltä se tulee kuulostamaan ilman Tarjaa.

Hyvästi viennissä edenneen heavy-bändin ja valovoimaisen laulajattaren dramaattisesta erosta kohistiin medioissa useita viikkoja. Jopa pääministeri Vanhanen toivoi sovun löytymistä. Pitkin matkaa huhuiltiin Tarjan mahdollisesta uudesta tulemisesta.

Uusi laulajatar Anette Olzonin löytyi lopulta Ruotsista. En ole vielä kuunnellut 30 sekunnin pituista demoa, mutta kuulin Annette tiedon julkistamisen aikaistamisesta eilen aamu-uutisista vähän ennen töihin lähtöä.

Turunen erotettiin yhtyeestä lokakuussa 2005 yhtyeen maailmankiertueen päätyttyä. Nightwish löysi julkisen haun jälkeen uuden solistin, jonka nimi on Anette Olzon ja aikaisempi uraputki mm. Alyson Avenue nimisessä orkesterissa. Eva laulun lyriikat löytyvät tästä osoitteesta.

Keskustelupalstoilla pohditaan, ”Onko tulossa uusi Abba?”

„Surullinen tarina, mahtavat sanat, niinkuin Tuomakselta voipi odottaakin“, kijoittaa nimimerkki Trian.

Nightwish on esimerkki uuden aallon virtuaaliorganisaatioista, jonka julkisuusarvoa nostattaa tuhansien fanien blogit, forumit ja nettisivut. Beatles, Apple, Abba ja Nightwish sopivat saman sateenvarjon alle.

Tältä kuulostaa Tarja Turunen YouTubessa.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s