Ranskan Sarkozy on kova jätkä

Ranskan Sarkozy on kova jätkä, jonka vanhemmat pakenivat kommunismia Puolasta. Ségolène Royal tulee kodista, jossa isänsä ei arvostanut tyttöjen (naisten) kouluttautumista.

Nicolas Sarkozy on karismaattinen ja tiukkasanainen puhuja, joka jakaa mielipiteitä. Onneksi oikealla on vielä värikkäämpi Le Pen, joka päästää suustaan juttuja, jotka eivät menisi Pohjoismaissa jakeluun.

Ensimmäinen kierros Dimanche 21 Avril 2007:

 1. Nicolas Sarkozy 29,4%
 2. Ségolène Royal 26,2%
 3. François Bayrou 18,6%
 4. Jean-Marie Le Pen 10,8%
 5. Olivier Besancenot (LCR) 4,7 %
 6. Marie-George Buffet (PC) 2,1 %
 7. Philippe de Villiers (MPF) 2,5 %
 8. Arlette Laguiller (LO) ? %
 9. José Bové (Alter) 1 %
 10. Dominique Voynet (Verts) 1,6 %
 11. Gérard Schivardi (PT) 0,4 %
 12. Frédéric Nihous (CPNT) 1,2 %

Asuin ja työskentelin Ranskassa 90-luvulla. Tunnen maata laidasta laitaan ja seurasin äärioikeiston etenemistä. Tuiki tavalliset ihmiset menivät Le Penin matkaan ja Nicolas Sarkozy on joutunut siirtymään puheissaan pari piirua oikeammalle, ettei ikääntynyt Le Pen aiheuta toista yllätystä. Edellisissä vaaleissa Le Pen nousi kakkoseksi, ohi vasemmiston ehdokkaan, joka muistetaan 35 tunnin työviikosta.

“Ségolène Royal would be a definite „miss.“ She is espousing the same socialist clap-trap that has gotten France into the mess it is in today,” writes an American blogger.

Pysähtyneisyyden Ranskan ongelmiksi listataan:

 1. Korkea nuorisotyöttömyys
 2. Joustamattomat työmarkkinat
 3. Innovatiivisten vientiyritysten puute
 4. Huippukalliiksi viritetty hyvinvointivaltio
 5. Veronhelpotuksilla ongelmista ei päästä parempaan
 6. Ranskassa on suuri ja vaikutusvaltainen muslimiväestö
 7. Lähiöiden ongelmia ei ole vielä ratkaistu ja pelkillä kovilla puheilla ongelmat eivät katoa

Pysähtyneiden syytä vieritetään sekä vasemmiston että oikeiston syyksi. Presidentillä on Ranskassa paljon valtaa, kuten Kekkosella kekkoslovakiassa aikoinaan. Amerikkalaiset syyttävät mielellään Chiracia, joka ei lähtenyt tukka putkella Irakia demokratisoimaan.

Ranska haluaisi mieluusti esiintyä suurvaltana. Saksa on kuitenkin Euroopan vahvin valtio, Ranska soittelee toista viulua. Maita EU:ssa on jo niin paljon, ettei oikeaa valtaa ole yhdelläkään. Lipposenkin haikailema kova ydin (EU) taitaa olla hukassa.

Jacques René Chirac (born November 29, 1932) is the current President of France. He has held this position since he was first elected in 1995. He won a re-election in 2002. His current term expires on May 17, 2007 and he announced on March 11, 2007 that he will not be running in the 2007 presidential elections.

Chirac oli maaseudun ja maakuntien mies, maatalousnäyttelyiden vakiovieras. Le Pen haikailee menneiden aikojen nationalistista Ranskaa; Brigitte Bardot on toiminut näkyvästi Le Penin rinnalla. ”She [BB] is also one of the most celebrated supporters of Jean-Marie Le Pen’s ideas, the leader of the right-wing Front National political party.”

Amerikkalainen bloggaaja totesi osuvasti: “Europe as you may have come to know it in ‚The Sound of Music‘ is gone. The hard reality in Europe today is that the Muslim population is growing much faster in most nations than the resident population. If that is not managed, we will have no trade partners or military allies left in Europe who share Western values.”

Ranskan vaalien asetelmat ennakoivat vahvaa polarisoitumista. Tätä kirjoitettaessa emme tiedä lopputuloksesta. Royal on kirinyt viime metreillä. Riittääkö Royalen loppukiri? Voittako mies vai nainen? Viekö virta vasemmalle tai oikealle? Aineksia jännittävälle kamppailulle riittää. Viva La France!

More about Brigitte Bardot: ”…The courts cited passages where Bardot referred to the „Islamization of France“ and the „underground and dangerous infiltration of Islam“,[5] her descriptions of France’s Muslim community, the largest in Europe. In the book she also referred to homosexuals as „fairground freaks“ and she condemns the presence of women in government.”

4 Kommentare zu „Ranskan Sarkozy on kova jätkä

 1. Hei, jälleen mielenkiintoinen juttu Sinulla kauppakeskuksista. Kyselit Turun bioalasta. Laitoin vastauksen Jaanan palstalle, mutta kopioin sen tänne:

  Omat kirjoittamiseni alkavat jo muistuttaa vaalilupauksia, tuosta tarttis kirjoittaa. Lista on pitkä. Turun tauti on ikävän sitkeä virus – eikä se ole mitään mielikuvitusta. Eräät asiat biokuvioissa liippaavat läheltä ko. tautia. Olen ajatellut kesäkuun puoliväliin kirjoittaa sellaista hulabaloota, ja palata kunnon tal. aiheisiin vasta keskikesällä – jos täällä silloin on lukijoita.

 2. Kommentoi kauppakeskusasiaa.

  http://visualradio.blogit.kauppalehti.fi/2007/04/26/juttelimme-kauppakeskuksista-ja-kiinteistoista/

  Meillä on muutaman viikon kuluttua kokous täällä Loviisassa, jossa yritämme pureutua kauppakeskusten kehitykseen, mielenkiinnon hiipumiseen (useissa kohteissa) ja millaista kiinteistöjen jalostamista Suomessa tarvitaan.

  – kunnissa
  – suuryrityksissä
  – myydäänkö keskukset, matkakohteet, mökit ulkomaalaisille sijoittajille
  – kuviteltiin, että osaaminen kasvaa teknologiakeskuksissa (kiinteistöillä)
  – yritämme löytää uudenlaista mallia, jossa luovuus ja osaaminen nousee keskiöön
  – jne

 3. Sieltä tulee ranskalainen eliitti. Ehkä se selittää suorapuheisen, avoimen rasistisesti argumentoivan Le Penin suosiota, joka ei tällä kertaa materialisoitunut, koska Sarkozy veti retoriikkaansa niin paljon oikealla kuin keskustassa kalasteleva suinkin voi kuvitella. Massat kulkevat aina mainstreetillä. Sarkozy jotuu tietenkin voittaakseen, estääkseen polarisoitumisen uhan, siivoamaan rankimpia lausuntojaan, mutta samalla hän menettää uskottavuuttaan äärioikealla. Koko kansan presidentikisi pääsee liirumlaarumilla. Semmoista se on meilläkin. Kisasta tulee tiukka. Royale tietää ulkopolitiikasta yhtä paljon kuin sika uudesta portista, väitetään.

  École nationale d’administrationista eli ENA:sta tulee herroja ja byrokratian taitajia. Näitä on myös suuryritysten johtoportailla. Harvardista, Oxfordista ja kohta meillä suomalaisesta „huippuyliopistosta“. Kansan parista ponnistelevat eivät ole vahvoilla. Ranskassa kaivataan vahvaa johtajaa. Mutta muutoksia on myös tehtävä arjessa. Veikkaan, että työviikko pitenee.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s