Nokialla Maksut Japanissa

3G MAKSAA OSTOKSESI

Osta Nokian Smart Phone, matkusta Japaniin ja maksa ostoksesi siellä hipaisemalla hintalappua, näpyttämällä PIN-koodia ja tavara siirtyy omistukseesi. Nokia on pitkään kehittänyt NFC-teknikkaa (Near Field Communication, RFID), jonka avulla puhelin keskustelee ympäröivien tavaroiden ja etikettien kanssa (Nokia Connecting Objects).

”The venture, Venyon, aims to develop mobile phone payments based on the NFC (near-field communication) technology that uses a RFID chip and antenna to exchange information with a payment station if in a range of a few centimetres.”Writes Softpedia.

JAPANI, KOREA, KIINA…

Japani ja Korea ovat mobiilipalvelujen johtavia maita maailmassa. Digitaalisen lompakon lisäksi, siellä voi katsella useita telkkarikanavia kännykän pieneltä ruudulta. Maksaminen 3G puhelimilla tulee yleistymään. Nokia on tehnyt viisaasti, koonnut ryhmittymän, johon kuuluu muitakin eturivin toimijoita, he ovat yhdessä kehittäneet palvelukonseptin, joka mahdollistaa maksujen suorittamisen puhelinta näppäilemällä.

Like most technologies involving 3G mobile data, the NFC was also first thought of in Japan and now, major companies like Sony, Microsoft, HP, Visa or MasterCard are backing the technology through the NFC Forum.

CONNECTING OBJECTS

Jos kyllästyt kavereihisi, kun haluat keskustella tavaroiden kanssa ja ostella tavaroita ilman, että vaimo huomaa luottokortin vingutuksen, on Near Field Communication kätevä keino käyttöösi. Tämän saman voi tietenkin kääntää toisin päin, ettei synny sukupuolisyrjintää.

The venture, Venyon, aims to develop mobile phone payments based on the NFC (near-field communication) technology that uses a RFID chip and antenna to exchange information with a payment station if in a range of a few centimeters.

NEAR FIELD COMMUNICATION

Tuntuu hienolta ja kaikin puolin kätevältä, koska NFC mahdollistaa myös mainostekstien lukemisen valitsemallasi kielellä. Saat tarvittavat tuotetiedot ymmärrettävällä kielellä älypuhelimesi näyttöön, mikäli kaupan takahuoneessa on muistettu syöttää palvelimen tietokantaan tuotetiedot englanniksi tai miksei jopa Suomen kielellä.

MIDAS

Ainut ongelma on, ettei tässäkään tapauksessa, kaikki jota kosketat muutu kullaksi, koska maksaminen onnistuu vain, jos pankkitilillä hynää tai mastercardilla on luottorajaa. Joten Nokia-miljonääriksi tämä maksutapa tekee vain onnelliset osakkeenomistajat, jotka kännymaksamisen maailmanlaajuistumisen myötä hierovat karvaisia käsiään; taas virtaa lisää raahaa Nokian isoon laariin.

Miksi nämä uudet palvelut kehittyvät nopeammin suurissa maissa? Onhan meilläkin luotu systeemit ratikkalippujen ja parkkimaksujen maksamiseksi kännykällä. Miksi en voi Suomessa kävellä autokauppaan, hipaista hintalappua 3G kännykälläni ja uusi Mersu siirtyy omistukseeni; PIN-koodi varmistuksen jälkeen ajaisin pollena pihalle. Äkkiä kotiin naapureita naurattamaan: kyllä kade heräisi, kun kertoisin, että maksoin kännykällä!

PALVELUJEN AUTOMATISOINNIN VAIKEUDET

Palvelujen automatisointi on ilmeisesti kallista puuhaa. Systeemien ja arkkitehtuurien rakentaminen tulee halvemmaksi maissa, joissa on enemmän populaa perustamisekustannusten jakajiksi.

Meillähän myös valtio valvoo, ohjaa ja vaikeuttaa, virkamiestä / naista riittää laillisten esteiden rakentamiseen. Telkkari-tv:n saapumista Suomeen jarruttavat tekijänoikeuspalkkioiden metsästäjät, joiden mielestä Suomen säilyttäminen palvelujen takapajulana on oikeudenmukaisempaa kuin tv-ohjelmien kierrättäminen pienten ruutujen kautta. Oikeutuksensa kullakin, mutta olisi hienoa, jos Suomi nousisi jälleen mobiilisovellusten kehityslaboratoriona. Muuten keksinnöt meiltä kauas karkaa.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s