Boris Jeltsin on kuollut

Venäjän muutoksen symboli, ex-presidentti Borsi Jeltsin on kuollut, kerrottiin uutisissa äsken. Mies, joka nousi panssarivaunun päälle heiluttamaan Venäjän uutta lippua. Jeltsin uhmasi systeemiä, Gorbatschowilta vallan kaapanneet remonttimiehet joutuivat lähtemään. Jeltsinin aikana Venäjä siirtyi markkinatalouteen. Nämme muutoksen päivittäin Valtatie 7:lla. Venäläisiä ökyautoja on kohta yhtä paljon kuin suomalaisia Toyota Mark II:sia. Rekat rahtaavat lisää autoja Hangon vapaasatamasta. Putin nousi valtaan Jeltsinin jälkeen. Kuka seuraa häntä?

Venäjän entinen presidentti Jeltsin on kuollut

Julkaistu 23.04.2007, klo 16:46
(päivitetty 23.04.2007, klo 17:40)

Venäjän entinen presidentti Boris Jeltsin on kuollut. Asiasta kertoo Kremlin edustaja. Hän oli kuollessaan 76-vuotias. Jeltsinin poismenosta kertonut Kremlin edustaja ei kertonut kuolinsyytä. Eläkkeellä ollut presidentti oli kuitenkin pitkään kärsinyt sydänvaivoista. Jeltsinista tuli Venäjän ensimmäinen presidentti vuonna 1991 tapahtuneen Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen. Hän toimi virassa vuoteen 2000.

Otamme osaa, Jeltsin oli rohkea uudistaja.

Hän pani alulle muutoksen. Ilman häntä historiallinen prosessi olis voinut kääntyä toiseen suuntaan.

2 Kommentare zu „Boris Jeltsin on kuollut

  1. Elintavat saattoivat myös vaikuttaa. Taistelu Venäjän demokratisoimiseksi saattoi myös käydä pumpun päälle. Ensimmäiset vuodet vallassa olivat vauhdikkaita. Muistelen Jeltsiniä myönteisenä veikkona. Tämä nykyinen on selvästi systeemien mies. Boris loi vaikutelman byrokratian poistumisesta. Nyt suurta maata palautetaan järjestykseen. Seuraavat askeleet ovat nurkan takana. Toivotaan parasta.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s