Aalto, Artek, UPM, Raflatac, RFID, Nokia, Second Life

 TUOTTEIDEN ELINKAARI

Mashupeista puhutaan Amerikan länsirannikolla. Osataan sitä Suomessakin. Aalto, Artek, UPM, Raflatac, RFID, Nokia jne. ovat kehittäneet konseptin Artekin tuotteiden elinkaaren seuraamiseen. Aaltotuolien historia ladataan RFID-tagiin (saattomouistiin) ja historiaa pystyy seuraamaan tietokoneen tai Nokian RFID kännykän avulla.

RFID SAATTOMUISTI 

RFID-sirun sijoittaminen mööpeleihin on vastaisku käytä ja heitä kulttuuria vastaan. Kertakäyttöiset Ikeat joutavat kaatopaikalle kohtuullisen lyhyen käytön jälkeen, mutta Artekit siirtyvät sukupolvelta toiselle. Tämä on osana Connecting Objects internetiin tai mobiililaitteisiin.

ELÄMÄNKAARIAJATTELUA 

Pitäisikö meidän kuluttajien miettiä Cost over Lifetime eli tuotteen elinkaaren kokonaiskustannuksia hankintoja tehdessämme. Tuotteiden elämyksellisiä elementtien seurantaa voitaisiin laajentaa. Milloin upotamme käyttämiimme tuotteisiin nauhureita ja kameroita, jolloin esimerkiksi jokainen joka istuu tuolilla tai käyttää keittiön monitoimikonetta kuvattaisiin ja voisimme seurata käyttöä livenä.

BLOG, PODCAST, VIDEOCAST YOUR LIFE

Näitäkin asioita tutkitaan. On tehty laskelmia siitä, miten paljon muistitilaa tarvitaan, kun kaikki se, mitä teemme, sanomme ja kirjoitamme, ladataan tietokoneen muistiin. Joku amerikkalainen professori toteuttaa koetta, jossa arkista toimintaa seurataan jatkuvasti. Ihmisiinkin on asennettu siruja, joissa on tietoja ko. henkilöstä.

ARTEKIN PROJEKTIN OSAPUOLET

Aalto, Artek, UPM, Raflatac, RFID, Nokia osallistuvat yllä kuvattuun hankkeeseen. Aallon vaikutus suomalaiseen designiin haudan takaa. Alvar Aalto toteuttaa tässä projektissa off-line versiota Second Life’sta.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s