Väyrynen ja Kanerva Kabinetissa

SIKANAUTAA JA BROILEIRA TARJOLLA

Kekkonen nauraa partaansa, taputtaa karvaisia käsiään ja kääntää kylkeään haudassa. Suomessa kaikki hyvin, vanha kaarti tekee paluutaan. Suomi on saanut arvoisensa hallituksen. Väyrysestä tuli ministeri, ei tarvitse Lapin-pojan virua strasbourgilaisessa hotellissa. Joku muu syö nyt hänen choucurutensa. Olen itsekin viettänyt aikaani samoilla seuduilla useita vuosia.

– Aimes vous la choucuroute et la tarte flambée ?

UUSI POLIITTINEN KULTTUURI: EI IKÄRASISMIA

Herra entinen varapuheenjohtaja Ilkka Kanerva nousee ulkoministeriksi ja yllätys, yllätys perus-kepulaisten nokkamies Paavo Väyrynen vetää ulkomaan kauppaa, hänkin ministerinä. Miehet ovat olleet kauan mukana politiikassa, molemmat jakavat mielipiteitä.

Ministerivalinnoista vastanneet eivät ole sortuneet ikärasismiin. Äijille on annettu mahdollisuus ja oletettavasti he hoitavat hommansa siinä missä jotkut muutkin. Kummatkin on monessa liemessä keitetty. Pitäisikö tätä kutsua kokoomuksen ja kokemuksen paluuksi. Valittiinhan eduskuntaan monta ex-julkkispoliitikkoa.

MAASTA TOISEEN JA HOTELLISTA HOTELLIIN

Ulkomaankauppaministeri matkustaa paljon. Hotellielämä tulee jatkumaan. Mutta, millaista politiikkaa voimme odottaa? Mitä tapahtuu instituutioiden tasolla? Oletettavasti entinen meno jatkuu. Emme ehkä näe valtavan suuria muutoksia. Natolla on ovi raollaan ja siitä veräjätä pystymme livahtamaan sopivin sanakääntein lähes huomaamatta. Kansalaiset sopeutuvat nopeasti uuteen.

NATO JA EU

EU-kielteiset voivat suunnata huomionsa Natoon, jolle on tarjolla tehtäviä eri puolilla maailmaa. Amerikkalaiset ja britit jättävät Irakin ja eurooppalainen Nato-siipeä tarvitaan jälkien siivoamisessa, joka vie paljon aikaa ja rahaa.

– Merkittäviä ulkopoliittisia muutoksia ei ole tulossa, toteaa pääministeri Matti Vanhanen 18.4.2007, mutta Nato-optio on edelleen tarjolla.

Ulkomaankaupassa haettaneen uusia tuulia, kun Euroopasta yksin ei ole korkean elintason takaajaksi. Meidän on tehtävä kauppaa kaikkialla. Maailmassa on satoja maita, joissa Suomen lippua voi vielä heiluttaa. Maineemme maailmalle on tahriintumaton. Siveällä Suomi-neidolla on edelleen vientiä. Väyrystelevä tahtopoliitikko saattaa löytää uusia kohteita tahdonvoimalleen.

SINISET SIIVET ALLE JA MENOKSI

Mitä uutta tulemme näkemään? Väyrynen ja Kanerva joutuvat matkustelemaan paljon. Menolippuja tarvitaan Aasian lisäksi muihin suuntiin; Afriikka nousee agendalle, Etelä-Amerikasta etsitään kestävää kehitystä (Rion kokous ja biodieselin mallimaa Brasilia!). USA:n suuntaan tehdään uusia avauksia. Venäjä, siellä näitä miehiä tarvitaan. Hommia riittää. Kyllä Ile ja Paavo pärjäävät. Maailmalla näitä mieheiä tai heidän menneitä mainetekoja kotimaassa ei tunneta. Tekstiviestien lähettäminen mainiolla Nokia N95:sella sujuu kätevästi tien päältä ja Frequent Flyerille tarjoutuu tilaisuuksia lentoemojen nipistelyyn.

YDINVOIMAA SAKSASTA JA KAAPELIVOIMAA VENÄJÄLTÄ

Saksalaiset rakentavat meille kuudennen ydinvoimalan. E-on on ostanut Loviisasta tontin, ei kesämökkiä vain ydynpannua varten. Kun ei saatu venäläistä sähkökaapelia Kotkaan, joudumme tyytymään saksalaiseen ydinvoimalaan.

5 Kommentare zu „Väyrynen ja Kanerva Kabinetissa

  1. Jää nähtäväksi millaista jälkeä nämä vetreät vetskut (viriilit veteraanit?) saavat aikaiseksi. Ikärasismista ei voi todellakaan syyttää.

    Moi, je ne connais pas la choucuroute. La tarte flambée, cette l’aime! (onpas kieli ruosteessa, anteeksi virheet…)

  2. La choucuroute on Alsacen perinneruokaa. Asuimme pitkään (90-luvulla) pienessä viinikylässä lähellä Colmaria, 70 km Strasbourgista etelään. Choucuroute on tuhtia tavaraa ja pitää linjat kurissa. Valkoviinin kanssa oikein hyvää. Katsoitko Wiki linkistä? On ollut mielessä, että kirjoittaisin noiden kylien mainioista ravintoloista, ruokaperinteestä, viineistä ja muustakin tarjonnasta.

  3. Boissons. En accompagnement, on trouvera plaisant de servir un Riesling ou un autre vin blanc sec comme le Gewurztraminer, selon les goûts. Bière voire Champagne ne sont pas pour autant à proscrire. Pour la cuisson, un vin blanc sec de type Edelzwicker ou Sylvaner fera très bien l’affaire.

  4. Joo, katsoin tuon linkin, näytti ja kuulosti kiinnostavalta.

    Paikalliset perinneherkut ovat erittäin mielenkiintoinen asia, kirjoita ihmeessä jos niistä tiedät! Itse otin viime reissulta uusia arabiruokavaikutteita, erikoisempana libanonilaispohjainen paimentolaisruoka Kushk, joka pitää sisällään 9 päivää fermentoitua bulguri-maito-jogurtti-mössöä kera valkosipulin ja oliiviöljyn.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s