Bloggaaja Kathy Sierran henkeä uhattu

US:n  blogospheressä kohistaan  Miss Kathy Sierraan kohdistuneista solvauksista ja tappouhkauksista. Olen kuunnellut Kathyn puheita (Podcast) ja lukenut hänen blogiaan – Creating Paasionate Users. Hän on mielestäni asiansa tunteva, sanavalmis, loistava esiintyjä. Jotkut tahdittomat ”äijät” ovat kuitenkin ylittäneet sopivuuden rajat ja Kathy luopui Keynot Speach’sta ETech konferenssissa. Tämä on synnyttänyt julkisen kohun. Bloggaamisella ja esiintymisellä on myös kääntöpuolensa. USA:ssa naiset joutuvat sietämään kaikenlaista. Ehkä meilläkin?

“Death threats against bloggers are NOT „protected speech“ (why I cancelled my ETech presentations)

As I type this, I am supposed to be in San Diego, delivering a workshop at the ETech conference. But I’m not. I’m at home, with the doors locked, terrified. For the last four weeks, I’ve been getting death threat comments on this blog. But that’s not what pushed me over the edge. What finally did it was some disturbing threats of violence and sex posted on two other blogs… blogs authored and/or owned by a group that includes prominent bloggers. People you’ve probably heard of. People like respected Cluetrain Manifesto co-author Chris Locke (aka Rageboy).

Tuo ote on hänen blogistaan – Creating Passionate Users – jossa on hyvää tietoa käyttöliittymien ja verkkopalvelujen suunnittelijoille.

PODCAST

Kuuntele valloittavaa esitystä. Kathy on loistava puhuja. Hän osaa ottaa yleisönsä.
Monet tunnetut amerikkalaisbloggaajat ovat vaatineet parempaa käyttäytymistä ja nettietikettiä. Naiset joutuvat helposti rasvanahkaisten äijänköriläiden kiusan ja v-tuilun kohteiksi. Naisten sanoma jää toissijaiseksi ja naljailu kohdistuu ulkonäköön ja naiseuteen. En tiedä, miten meillä Suomessa, mutta monet julkkisbloggaajat saavat USA:ssa myös rankkaa palautetta lukijoiltaan.

Kathy Sierra is presented, „If you want your users to be passionate about your product, software, course, etc. then you need to know how to talk to your users‘ brains. Kathy Sierra has studied cognitive seduction – getting the attention of users‘ brains in order to create passionate users – and successfully applied it with O’Reilly’s Head First book series. Giving specific examples in various domains, she describes what passionate users have in common, such as having high resolution experiences, after getting past the „suck threshold“ and arriving at the satisfaction of the „flow“ experience.“

7 Kommentare zu „Bloggaaja Kathy Sierran henkeä uhattu

 1. Varmasti jossain vaiheessa tulee tapahtumaan myös meillä. (Vaalit olivat hyvä harjoitus. Vitsi, vitsi,… suurimmalta osilta.) En jaksa taivastella. Mutta tällä välineellä voi tehdä hyvin paljon, erilaisia asioita. Pyydän tekemään ehdotuksia mitä voisimme tehdä. Vertaa kirjoitustani ja sillä olevia linkkejä:

  http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/2007/02/10/virtuaalinen-ryhmakanne-eduskuntavaalit/

  Kannattaa varautua. Ehkä jopa heittää idea tai kaksi Kathy Sierralle. Kun meitä on paljon, katsotaanpa mitä voimme luoda?

  TÄMÄ ON KILPAILU!

  Palkinnoksi mainetta ja kunniaa.

 2. En minä tiedä. Minähän kysyin. Mutta esimerkiksi alkajaisiksi:

  karttaseuranta siitä, missä serveri sijaitsee (http://www.geo-loc.com/) muistaakseni jostain sai ilmaiseksi ohjelman joka ilmaisee serverin ja kirjoittajan (?) IP-osoitteen… (kuten olen toistuvasti sanonut, en tunne tietotekniikkaa) Koska kaikki olemme liitettynä jotain verkkoa myöten toisiimme on tekninen kysymys miten löytää toinen pää. On varmaan tehtävissä jos joku siihen ryhtyy. Ja ihmisiä tuollaiset roistotkin ovat. Heihin voi vaikuttaa. Ja tässähän meillä on hyvä väline.

  Ei tässä tribunaaleista varmaan paljon hyötyä Kathylle sen paremmin kuin meillekään ole.

  Moi

 3. Juttelin äsken Takapirun kanssa skypessä ja tein näitä hyväksymisiä. Poistinko jonkun hakki47 postin vahingossa? Pitää tarkistaa ja lisätä tähän kohtaan myöhemmin jos niin tein. Se oli puhdas vahinko. Hyvksyn kaikki, paitsi ulkomailta tulevan spamin. Sorry.

 4. Et sinä ilmeisesti mitään poistanut(?) mutta tämän artikkelin postaus hävisi noin 10 minuutiksi KL/Presson blogilistalta. (etusivu, oikea sarake)

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s