TeliaSonera ja Christer Gardell

Christer Gardell litistää TeliaSoneraa. Väitetään, että sijoittaja Christer Gardell haluaa vähentää TeliSoneran henkilökuntaa viidenneksellä. Cevian omistaa TeliaSonerasta 1,6 %, mutta puhuu suurten muutosten puolesta. Henkilökunnan vähentäminen on korkealla listalla. Ydinmarkkinoiden kustannustaakkaa pitäisi vähentää kolmanneksella kolmen vuoden aikajänteellä. Tämä edellyttäisi toiminnan pyörittämistä viidesosa nykyistä pienemmällä henkilöstöllä. Kommentteja asiasta ei kuitenkaan tipu.

Cevian on Christer Gardellin omistama sijoitusyhtiö. ”Cevian äger 71 698 500 aktier i Telia Sonera, motsvarande cirka 1,6 procent av det totala antalet aktier och röster i bolaget. Bolaget är därmed bland de fem största aktieägarna i Telia Sonera”, kertoo Ekonomi Nyheterna.

Toinen kova luu paketissa on sijoittaja Michael Friedman, joka omistaa osuuksia turkkilaisesta ja venäläisestä yhteisyrityksestä. Christer Gardell haluaa selventää tätäkin kuviota.

5 Kommentare zu „TeliaSonera ja Christer Gardell

  1. Kovin suurella suulla puhuu Gardell, siihen nähden että omistaa vain 1.6% yhtiöstä. TS on käynyt läpi massiiviset irtisanomiset ja uudelleenorganisoinnit muutaman kerran viimeisen 7 vuoden sisään. Tämä on aiheuttanut lähinnä sen, että osaajat ovat ottaneet eropaketit ja vaihtaneet firmaa. Jäljelle on jäänyt sitä vähemmän motivoitunutta väkeä, joka kasvavan työmäärän alla taistelee jaksaakseen jatkuvassa muutoksessa. TS:llä on myös oma henkilöstön „kierrätyskeskus“. Sinne sijoitetaan irtisanomisuhan alla oleva väki ja he ovat priority -kandidaatteja uusia toimia täytettäessä. Siellä voi jopa kouluttautua. Olen kuullut, että jotkut ovat roikkuneet ko. yksikössä kuukausia, jos ei jopa vuosia odottaen uutta tointa täydellä palkalla ja ilman varsinaista työvelvoitetta.

    TS:n Suomen organisaatio on jo kovin pitkälle optimoitu ja uskon, että Gardellin kommentti koskee lähinnä Ruotsin puolta, jossa on väkeä ollut huomattavasti enemmän kuin Suomessa. Taitaa edessä kunnon teollisuusdraamaa tyyliin Kauniit ja Rikkaat, kun sijoittajaryhmät vääntävät kättä siitä, ketä yhtiön johdon tulisi totella.

  2. Tarkempia tietoja ei ole. TS on jo ilmoittanut, että supistuksia ei ole tulossa. Ehkä tässä käydään rahamaailman pienen piirin pokeria, mallia Väyryinen, „haluan puheenjohtajaksi tai vähintään ministeriksi.“ Vallanhimo sallittakoon. Onhan sekin inhimillistä – pääomaa? Moi Helge

  3. Klopalisaatio iskee märkää rättiä päin naamaa. Sitähän tämä on. Johtajat joutuvat kumartamaan pääoman suuntaan. Pörssiyhtiöissä heille maksetaan siitä, että saavat pienimmällä mahdollisella porukalla mahdollisimman paljon tulosta aikaiseksi. Kumartaessaan he tietenkin pyllistävät henkilökunnan suuntaan. En halua tässä ennustaa, mitä tapahtuu, kun joudumme pienessä taantumassa huolehtimaan tuottavuudesta ja kilpailukyvystä. Metsäfirmojen pomot joutuvat tarttumaan kirveisiin ja harvestereihin. Väkä vähennetään ja tehtaita suljetaan. Kylmää kyytiä odotettavissa. Pitäisi keksiä, jotain joka menee kaupaksi suhdannekuopista huolimatta. Mitä keksittäis?

  4. Helge,

    hauska juttu, että mainitsit asian. Olen juuri kirjoittamassa uutta entryä blogiini liittyen kannustinjärjestelmiin, niiden toimivuuteen ja etiikkaan. Julkaisen sen tässä lähipäivinä, kun juuri tuli laitettua ulos tuo mobility 103 -kirjoitus. Muista tsekata.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s