YouTube Killeriksi NewTube

YouTube Killer on NewTube. Amerikkalaisilla on herttaisia sanoja kilpailuasetelmien kuvaamiseen. YouTube on ollut kaikkien huulilla tai tulvinut silmille toista vuotta. Google osti itselleen ongelmalapsen 1,3 miljardilla eurolla. Hankinta saattaa rokottaa yhtiön muhkeaa kassaa; lakimiehet ovat innoissaan. Copyright tulkintoja viilataan kauan ja kahvia kuluu. Rivilakimiehet kuittaavat 150 – 200 euroa tunti. Huippujuristit laskuttavat vielä kovempia palkkioita.

Googlella on rahaa ja YouTube on näkyvä kohde, jolla on satojatuhansia päätoimittajia: telkkariohjelmia kaappaavat julkaisijat eivät tiedä tiedä tekijänoikeuksista tai julkaisuoikeuksista hölkäsenpöläystä. Vastuita halutaan vierittää Googlen niskaan. User Generated Content – käyttäjälähtöinen sisällöntuotanto miellettiin tappajasovellukseksesi, joka minimoi multimedia sisällön tuotantokustannukset. Kolikolla on aina toinenkin puoli. Kääntöpuolella näyttää olevan haasteita lakitupaan.

Yle on siirtämässä sisältöjä Googleen. Kerrotaan, että neuvottelut ovat käynnistyneet. YLE ja muut broadcasterit valmistautuvat aikaan, jolloin yhä useampi katselee, mitä katselee, tietokoneelta. Kenellä riittää aikaa kaikkien sähköisten välineiden seuraamiseen? Olemme siirtymässä on-demand katselukäytäntöön. Telkkaria katsotaan, kun huvitta, kun on muutama minuutti aikaa. Enää ei istuta kuin alttarin äärellä saarnaa kuunnellen ja katsellen. Telkkari ei enää kokoa perhettä yhteen olohuoneen sohvalle. Nyt yhteyttä pidetään Chatin, blogien ja Skypen kautta huoneesta toiseen. Näin on meillä tänään.

“Nearly every company not named Google – News Corp., NBC, Yahoo, MSN and MySpace – has aligned on a new video venture that will be an alleged YouTube killer. A few months after this joint venture launches we’ll find out if content is really king.” Writes ZDNet.

Nyt Amerikassa värkätään vastinetta – tappaja-applikaatiota – YouTubelle. Työnimenä on NewTube. Homman takana on NewsCorp, joka ei halua jättää videokatselun pelikenttää Googlelle taistelutta.

Ein Kommentar zu “YouTube Killeriksi NewTube

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s