Turun Uusi Upea Kirjasto

Turun uusi kirjasto kiinnostaa. Kuuntelin tänä iltana (kirjoitin jutun 22.3.2007) eistystä kirjastosta, sen kodinomaisuudesta, automaatiosta, kirjojen ja luettavan ryhmittelystä. Täällä on aktiivisia turkulaisia, joiden omakohtaiset kokemukset kiinnostasivat. Kirjoittakaa komeasta kulttuurilaitoksesta. Mitä mieltä kirjastosta ollaan?

Arkkitehtuuri | Automaatio | Kodinomaisuus | Uudet ryhmittelyt

9 Kommentare zu „Turun Uusi Upea Kirjasto

 1. Ha haa 🙂 kaksi juttua peräkkäin samasta aiheesta! Tätä on bloggaaminen parhaimmillaan. Samaa kohdetta lähestytään eri näkökulmista. Eläköön vapaa tiedonkulku, eläköön blogit, hyvä me!

 2. Julkaisin oman juttuni katsomatta muiden kirjoituksia. Olin kirjoittanut asiasta jo eilen illalla. Ja lisäsin pari riviä tänä aamuna. Kommentoin Miaan kirjoitusta. Yhteensattuma, todellakin. Kerro sinä turkulaisena arjen kokemuksista. Mitä tykkäät?

  Tässä Mian juttu.

  Kirjastoista ja arjesta sen yläpuolella
  23.3.2007 9.34 | miiamagia | Merkinnät, Hyvinvointi, Raha & valta

  Meillä jokaisella on oma tapansa nollata pää päivän jälkeen ennen virkistäviä ja uuttaluovia unia.

  Minulla se oli ennen lukeminen.

  Nyt se on radio Peilin kuunteleminen.

  Päivän aikana kuullut asiaohjelmat soitetaan illalla uusintoina, ja työläisetkin pääsevät niistä nauttimaan.

  Eilen tuli reportaasi Turun uudesta kaupunginkirjastosta.

  Paikka on varmasti hieno, jopa harkitsin tekeväni turistimatkan sitä katsomaan (sukulaisuuslinkki toki vahvempana taustalla : )).

  Kirjastojen ja kirjojen tulevaisuudesta kun ollaan huolissaan: onko sitä? Häipyykö se digiavaruuteen, kun wikipedia ja sähköiset kirjat tulevat tilalle?

  En usko tähän ollenkaan. Mutta siinä kirjastoa esitellyt oli minusta väärässä, kun väitti, että kirjastoon tullaan ratkomaan arkipäivän ongelmia. Kuten perintöverotusta tai tahranpoistoa. Väärin! Niitä ongelmia ratkotaan netin avulla.

  Kirjastot ja kirjat ovat olemassa aivan päinvastaisesta syystä. Ne vievät arjen yläpuolelle. Kertovat muista maailmoista, erilaisista elämäntyylistä ja luomakunnan rikkaudesta. Kirjastot ja kirjat tarjoavat väylän ja mahdollisuuden jokaiselle kasvaa, kehittyä tai mielikuvissa matkustaa. Ei siinä mihinkään arkipäivän ongelmiin (kuten tupajumeihin) halua paneutua, kun suunnittelee erakonelämää Italiassa. Eläköön maksuttomat, yleiset ja yhtäläiset kirjastot!

 3. Vaimo on töissä yliopiston kirjastossa, joten meillä kummallakaan ei ole edes korttia kaupunginkirjastoon, hän siellä on käynyt, mutta en muista kommentteja, enkä voi niitä nyt kysyä. Automaattinen palautus on ainakin ruuhkautunut, samoin lainaaminen näppäimistön kautta ei vanhemmilta suju.

  Kun seisoo Aurajoen viimeisen sillan kohdalla, 1 kilometrin päässä on 2 sivukirjastoa, ja pääkirjasto suunnileen saman matkan päässä. Noitten sivukirjastojen lakkauttamisesta pidetty pahaa meteliä. Tuntuu siltä, että mistään ei voida luopua, kun on tottunut sivukirjaston olevan vieressä, mutta ei niitä kirjastoja maaseudullakaan joka paikassa ole. Turun kaupungissa kiertää myös kirjastoauto aika läheltä noita sivukirjastoja. Lisäksi TY:llä ja ÅA:lla on suuret kirjastot, TY:llä 2 milj. nidettä.

 4. Helge, en ole turkulainen, olen vantaalainen! Voin kyllä lämpimästi suositella kaikille Tikkurilan kirjastoa, erityisesti musiikki- ja lastenosastoa. Mutta myös uutta Lumon kirjastoa Korsossa. Käsittääkseni Vanhanaikainen on turkulainen. Häneltä saanemme käyttäjäkommentteja!

 5. Tässäpä mielenkiintoinen asetelma, kun voimme lähetellä postikortteja toisillemme omilta alueiltamme. Blogit tarjovat mielenkiintoisen lisän tiedonvälitykseen, koska voimme toimittaa verkostoitumalla toimittaa ajankohtaista tietoa hyvinkin paikallisista asioista. Toimittajat eivät ehdi joka paikkaan. He joutvat seuraamaan, mitä reutersit ja teleprintterit tuottavat. Tämä arjesta kumpuava maailma näkyy vain tällä tasolla.

 6. Panostusta seiniin. Ooppera. Musiikkitalo. Kiasma. Monumentalisimia. Toisaalta julkisten rakennusten elinikä on satoja vuosia. Bilbaon Guggenheim tulee mieleen: talo myy taidetta. Mutta kirjasto ilman uusia kirjoja tuntuu kuin Radio ilman ohjelmia, telkkari ilman sisältöä. Harmi. Sääli.

 7. Jep, ajattelin juuri äsken, miten voisimme viedä bloggaamista entistä keskustelvampaan suuntaan. Blogit ovat interaktiivisia välineitä. Voimme nostaa esille paikallisuutta uudella tavalla.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s