TellMe Microsoftille Miljardilla Taalalla

TellMe on pieni länsirannikon yritys, joka myytiin Microsoftille 14.3.2007. C|Net: Behind Redmond’s Tellme deal kertoo kaupasta 15.3.2007. Angus Davis eräs yrityksen perustajista (Co-Founder, TellMe) oli Jason Calcanis haastattelussa 17.3.2007. Mies, Angus Davis, oli tyytyväinen neuvoteltuun kauppaan. Davis kertoo, miten TellMe myytiin Microsoftille miljardin dollarin (One billion dollars) hinnalla.

Äänipalvelut

Ääneen perustuva hakupalvelu

Microsoftilla ja Tellme:llä on yhteinen visio, että äänihaku on tulevaisuutta

Äänihaulla voidaan paikallistaa ihmisiä ja palveluja

Ääni on universaalista ja mahdollistaa uusia asioita

Tämä hanke liittynee Microsfotin Zune puhelimen lanseeraukseen

Tarkempia tietoja saadaan 35 – 40 päivän kuluttua

MICROSOFTILLA JA TELLME:LLÄ YHTEINEN VISIO

„It was only a few hours before kick off on Super Bowl Sunday, but Microsoft CEO Steve Ballmer wasn’t at home getting ready to watch the Bears take on the Colts. Instead, the Microsoft chief executive was inside his conference room inside Microsoft’s building 34, the main executive offices, with a room full of colleagues and executives from speech recognition company Tellme Networks.“

Microsoft to Acquire Tellme Networks

Combined expertise will bring the power of voice technology to everyday life.

REDMOND, Wash. – March 14, 2007 – Microsoft Corp. today announced it will acquire Tellme Networks, Inc., a leading provider of voice services for everyday life, including nationwide directory assistance, enterprise customer service and voice-enabled mobile search. Microsoft and Tellme share a vision around the potential of speech as a way to enable access to information, locate other people and enhance business processes, any time and from any device. Combining Tellme’s talented people and expertise in high-volume voice services with Microsoft’s platform, resources and worldwide customer reach will inspire new and innovative solutions.

PUHE ON UNIVERSAALISTA

„Speech is universal, simple and holds incredible promise as a key interface for computing,“ said Steve Ballmer, chief executive officer of Microsoft. „Tellme brings to Microsoft the talent, technology and proven experience in speech that will enable us to deliver a new wave of products and revolutionize human-computer interaction.“

– TellMe on yhteinen mission, kerrotaan. Pieni yritys möi itsensä Microsoftille miljardilla dollarilla. Tämä ennustaa muutoksia mobiilipalvelujen kehitykseen. Nyt voimme vain spekuloida, mihin suuntaan tämä vie mobiililaitteiden kilpailua.

3 Kommentare zu „TellMe Microsoftille Miljardilla Taalalla

 1. Itse en usko että puheella tai äänellä sujuvasti toimivat tulevaisuuden teknologiat muuttaisivat maailmaa kovin paljon. Edes ihmiseltä toiselle tapahtuva kommunikointi äänellä ei tahdo sujua, saati sitten ihmiseltä koneelle. Puhe kantaa informaatiota kovin hitaasti ja virhealttiisti varsinkin jos pitää saada jotain aikaiseksi. Kuvittele esimerkiksi ajavasi autoa, jossa on ratin sijaan ääniohjaus. Oikealle, oikealle, eikun, ei niin paljon, toiseen suuntaan, siis toiseen… On vaikea sanoa virheettä se mitä tarkoittaa.

  Myöskään koneelta ihmiselle tapahtuva kommunikointi puheella ei ole kätevää. Tätä voi kokeilla soittamalla minkä tahansa ison yrityksen puhelinpalveluun. „Jos haluat ostaa vakuutuksen, paina 1. Jos haluat ilmoittaa vahingosta, paina 2 … Jos haluat ilmoittaa tapaturmasta, paina 6.“

  Sähköpostien tietokoneistettu lukeminen autossa puhelimen handsfreellä korvaan toimii vain, jos käytössä on ihmissihteeri, joka ensin poimii tärkeistä tärkeimmät sähköpostit käsin.

  Ja vielä jää tietysti ratkaisematta kieliongelmat, avokonttorin äänekäs naapuri tai taustalla huutava kivipora.

  Vistan ääniohjauksesta on hauska „testi“ täällä: http://www.youtube.com/watch?v=KyLqUf4cdwc

  Midomi taas tarjoaa hyräilyyn perustuvan musiikkihaun: http://www.midomi.com/

  Jotain hyödyllisiä sovelluksia ääniohjaukselle varmasti löytyy, mutta ne ovat enemmän poikkeus kuin sääntö. Se ei ole samanlainen yleispätevä ohjaustyökalu kuin esimerkiksi hiiri, näppäimistö tai kosketus.

  Koska mobiililaitteita käytetään usein liikenteessä (by definition) tai muuten metelissä, en usko että se ennustaa isoja muutoksia myöskään mobiilialaan. Kosketus on parempi, jos pitää valita.

 2. Mietin samaa. Uutinen on, että MS maksoi yrityksestä paljon. Tämä on ilmeisesti osana Googlen, Applen, Yahoon ja Microsoftin länsirannikon herruudesta käytävässä sodankäynnissä. MS Zune tekee tuloaan ja Googlen oma GooglePhone. One billion dollars! parinsadan hengen yrityksestä. Ei paha.

 3. Jep. Sehän ei ole tyhmä joka pyytää… jossakin on pidetty isot bileet viikonloppuna.

  Jos Microsoft olisi aikanaan pilkottu useammaksi yritykseksi, sen osat olisivat helpompia arvioida sijoituskohteina. Tällaisenaan siitä ei saa otetta. Joissakin yksiköissä asiat tehdään suunnitelmallisesti ja toisaalla taas ammutaan aivan lonkalta. Aikataulut venyvät, näkemykset puuttuvat. Yritä siinä sitten arvata, mihin kokonaisuus menee. Tämä lienee yksi syy sille, että osake on hinkannut 26 +-2 dollarissa jo vuosikaudet.

  MSFT vs. AAPL pörssissä on karua katsottavaa:
  http://finance.yahoo.com/q/bc?s=MSFT&t=5y&l=off&z=l&q=b&c=aapl

  On pakko ihmetellä, mitä salaisia kykyjä Ballmerilla on, että hänen annetaan edelleen ohjata paattia. Hänen esiintymisensä antaa epäilyttävän kuvan ja tämänkään hankinnan perustelut eivät vakuuta. „Speech is universal, simple and holds incredible promise as a key interface for computing.“ Höpsis. Se on kaikkea muuta kuin universaalia tai yksinkertaista, ja tietokoneen käyttämisen välineenä se ei vain toimi kätevästi.

  Ballmer vauhdissa:

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s