Kommunikaattori on Ihminen

Kommunikaattori onkin ihminen! Yllättävä havainto, eikö? Näin tämä Digitaalisen Elänmuodon etstintä etenee. Olemme tottuneet ajatukseen, että kommunikaattorit ja viestimet ovat koneita tai järjestelmiä. Nokian kommunkaattori on varmaan vaikuttanut tämän käsityksen yleistymiseen.

BRITTITUTKIMUS LÖYSI KOMMUNIKAATTORIN

Brittitutkimuksen mukaan C-sukupolvi (C = Computer, Communication) tulee Internetin leviämisen ansiosta olemaan mukavampia ja kyvykkäämpiä kommunikoimaan ja kykenevämpiä ymmärtämään eri ihmisryhmiä kuin nykyinen X-sukupolvi.

 • C – tarkoittaa sisältöä luovuutta, yhteistyötä, ja kommunikaatiota
 • C = Creativity, Cooperation, Cooperation, and Communication

VETÄYTYIJÄT TULEVAT ULOS KOPEISTAAN

Käsite X-sukupolvi on peräisin Douglas Couplandin vuonna 1991 julkaistusta romaanista, jossa kolme toisilleen tuntematonta henkilöä ottaa etäisyyttä yhteiskuntaan. Kirjailija kuvailee henkilöhahmoja ”alityöllistetyiksi, äärimmäisen yksityisiksi ja arvaamattomiksi.” Nämä X-tyypit ovat ilmeisesti näitä / meitä politiikan kauhukakaroita, jotka ovat vieraantuneet politiikaksi kehittyneestä kvasitodellisuudesta, joka sekin on etääntynyt äänestäjistään, ties kuinka kauas.

SIRC

SIRC – Social Issues Research Centeren – tohtori Peter Mashin mukaan vuoteen 2020 mennessä keski-ikään tuleva C-sukupolvi tulee sisäistämään:

 • Internetin ideologiat
 • Avoimen saavutettavuuden
 • Yhteistyön
 • Vaihdon ja tiedon jakamisen

YHTIESÖLLISYYDEN KULTA-AIKAAN

Tällä uudella asenteella tulee olemaan merkittäviä vaikutuksia koko yhteiskuntaan. Tutkimusten mukaan todellisen ja virtuaalisen maailman rajat hämärtyvät. Internet, tietokoneet ja teknologia tulevat yhä voimakkaammin osaksi jokapäiväistä elämäämme.

Tulevaisuudessa online-ihmissuhteiden merkitys sosiaalisessa, romanttisessa tai ammatillisessa mielessä korostuvat entisestään. Lisätietoja:

http://www.rackspace.co.uk/web2020

Other observations in the report include:

 • Software as a Service (SaaS) will be the norm. This will involve outsourcing and streamlining everything from video conferencing to supply chain management.
 • Mobile Web and Internet interfaces mean work spaces and work time will be more fluid.
 • The Internet will be green – relying on technologies that require reduced energy, alternative energy sources and offsetting of contributions to carbon emissions
 • The Web, online communities and social networking sites will have facilitated the development of an alternative economy. Supplementing a cash economy with a ‘relative economy‘ this will see goods, services and time ‘traded‘ by individuals, groups and perhaps even businesses both locally and across the world.

The study predicts that Generation C (C standing for content/ connectivity/ creativity/ collaboration/ communication) will be ‘nicer‘, more able to communicate with a wider cross section of people and find common ground across previously divisive differences as a result of proliferation of the Internet.

2 Kommentare zu „Kommunikaattori on Ihminen

 1. Otsikon Yhteisöllisyyden kulta-aika alla mainitut seikat ovat käyneet omassakin mielessäni, vaikka en ole ammatillisesti kovin syvällä viestinnän maailmassa. Kulta-ajaksi en kuitenkaan miellä mielikuvaa maailmasta jossa ihmiset sekoittavat virtuaalisen ja toden. Eipä silti, eihän todellisuus kirkkaimmassakaan päivänvalossa ole kahdelle ihmiselle sama. Ehkä myös „epätosi“ virtuaalisuuskin vain astuu ihmisen elämään kuten usko(nnollisuus) ja mielikuvitus ovat osa sitä ilman koneitakin. Mielenkiintoista pohdiskeltavaa!

 2. Kersti, on kiva saada kommentteja „menneen ajan kirjoituksista“ (Internetin pitkä häntä = Long tail). Sosiaalisen median alkuhämärässä mietin usein virtuaalisen ja todellisen rajoja. Nykyään en tee suurtakaan eroa, koska monet virtuaalisista kolleegoistani ovat yhtä tuttuja tai tutumpia kuin IRL = in real life vastaavat. Omassa virtuaalisessa kontaktimeressäni on kuitenkin paljon sellaisia, joiden naamat (Facebook) tunnistan, mutta joiden ajattelusta tai elämästä en tiedä mitään. Mutta sama pätee seminaariin, työpaikkaan tai joukkokokoukseen torilla. Torilla väliaineena on ilma. Verkossa digitaalinen „putkisto“.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s