Pohjois-Korea, Ruotsi ja Suomi

TV:ssä on väitelty, elinkeinoelämäkin osallistuu vaalikeskusteluun Julkinen sektori on Suomessa tarpeettoman iso. „Ollila viittasi vertailuun, jonka mukaan julkinen sektori on maailman kolmanneksi suurin Pohjois-Korean ja Ruotsin jälkeen,“ kommentoitiin Talouselämässä.

Ressun lukion salissa torstai-iltana:

  • Paremmat suhteet Amerikkaan elinkeinoelämän toivomuslistalla
  • Pitäisikö perustaa ystävyysseura ja opiskella nyky-usaa
  • Amerikkalaiset ovat avoimia ja ystävällisä
  • Finnairin reittilennot USA:n ovat vähentyneet
  • Nokiakin hakee USA:sta uutta nousua
  • We need a second life with US

Näinkö siinä kävi? EU veti pienen kansan huomion puoleensa. EU:n direktiivit ja projektit ovat vaatineet niin paljon aikaa ja huomiota, että emme ole ehtineet puuhastella muiden kanssa yhtä ahkerasti. Putin ja Moskova, Bush ja Washington ovat jääneet pienemmälle huomiolle. Business-väki on rynnännyt Aasiaan. Ostovoimaset ja velkaiset amerikkalaiset ovat jääneet huomiota vaille.

  1. Julkisen sektorin koosta ei Ollilalla ja puoluejohtajilla ollut samaa käsitystä. Kyllä julkinen sektori suuri on, mutta on sentään pienentynyt jonkin verran, Ollilan mielestä liian hitaasti.
  2. Julkinen sektori on suuri, koska veroja kerätään paljon. Heinäluoma huomautti, että Evankin tutkimuksen mukaan suomalaiset ovat tyytyväisiä palveluihin, joita veroillaan saavat.
  3. Ollilan ajama Yhdysvaltain suhteiden lämmittäminen sai haalean vastaanoton puoluejohtajilta, jotka ryhtyivät puhumaan EU- ja Venäjä-suhteiden tärkeydestä. Heinäluoman mielestä olisi jopa Afrikka-suhteita kehitettävä, koska Afrikka on uusi nouseva alue.

Äkkiseltään tuntuu siltä, että merkittäviä muutoksia ei ole tulossa. Poliitikot ovat niin tiukassa talutuksessa, että eivät uskalla muuta kuin toivoa parasta vaalien suhteen ja sit’kun ollaan vallan kahvassa, voi miettiä uusia avauksia. Tiukassa on.

KL tietää: „Venäjä suunnittelee tieyhteyden rakentamista Kiinan ja Suomen välille lisätäkseen kaupankäyntiä ja vahvistaakseen yhteistyötä, kirjoittaa venäläinen uutistoimisto Itar-Tass.“ Tuossa oli jotain aivan uutta.

Ein Kommentar zu “Pohjois-Korea, Ruotsi ja Suomi

  1. Räätälöitympää, paremmin kohdentuvaa palvelua ehkä saataisiin, jos julkista sektoria hieman supistettaisiin ja tilalle luotaisiin yksityistä täsmäpalvelua. Valtava veroeurojen määrä kun tuppaa syömään itseään, olemaan liiaksi oma tarkoituksensa. Sitä paitsi julkisen sektorin suurta kiinteistömassaa pitäisi voida käyttää tehokkaammin. Kenties myynti ja takaisin-, mutta myös muille, vuokraus auttaisi. Sellaistahan on jo kaavailtukin.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s