Applella $ 12 bn kassassa

Business Week uutinen kertoo, että Applella on $12bn (miljardia) kassassa ja lisää rahaa tulee $1bn jokainen neljännes. Miten Apple aikoo käyttää kassaansa? Odotettavissa on $1bn riskirahoitusrahasto.

Nokialla on myös rutkasti rahaa takataskusta. Yritykset etsivät kissojen ja koiren avulla ostettavia objekteja. Liekö meillä, mitään tarjolla näille raharikkaille? Eikä tässä vielä kaikki. Google ja Yahoo, Microsoft ja IBM ovat myös ostoksilla.

Isot tech-firma hankinnat eivät historian valossa ole osoittautuneet kovin onnekkaiksi. Muistamme vielä HP:n ja Compaqin runnomista yhteen muottiin. Hallituksen ovi ei ole päässyt ruostumaan ja lakimiehillä on riittänyt hommia.

  • Apple on yleensä ostanut pieniä yrityksiä
  • Muistatteko Garage Band ohjelmiston?
  • iLife was cobbled together from the acquisition of a few small, smart, software outfits.

Apple is sitting on $12 billion in cash, and the pile is growing by more than $1 billion every quarter. How should the high-flying maker of iPods and Macs spend that money? According to BusinessWeek’s Arik Hesseldahl, the company should launch a $1 billion venture-capital fund.

Opinions will vary about what Apple should do with all that cash. At other companies, the urge to grow by acquisition is hard to resist. But history shows that large acquisitions in techdom generally don’t work well. And as I look around the digital landscape, I don’t see a company that Apple has any compelling reason to acquire.

2 Kommentare zu „Applella $ 12 bn kassassa

  1. Millä ihmeellä Apple voi kerätä 1 mrd$US per neljännes? Ilmeisesti innovatiivisilla ratkaisuilla ongelmiin, joita tulevat asiakkaat eivät edes havaitse. Siihen mukaan persoonallinen käsitys käytettävyyden, estetiikan ja tekniikan suhteesta tuotteen toteutuksesta ja „voila“. Lopusta huolehtii suurten lukujen laki ts. koko maailman kattavat markkinat.

    Mieleni tekisi heittää Intialainen hiekkalaatikko (Sandabox) kenelle tahansa suomalaiselle propellipäälle, jonka kiihkein halu on ratkaista täysin merkityksettömältä tuntuva ongelma, jonka vähintään ihmiskunnan toinen puolisko haluaa poistaa.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s